Especials 15/06/2012

Els egipcis voten enmig de la polèmica i final Barça-Madrid al Palau: el dia que ens espera

L'arrencada dels comicis egipcis i la final de la Lliga Endesa de bàsquet centraran l'actualitat informativa aquest dissabte, amb permís dels mercats

Ara
2 min
Manifestants a la plaça Tahrir divendres. GETTY

BarcelonaEl dia que ens espera en 7 previsions informatives. Aquest dissabte serà notícia:

1. Eleccions crucials. Egipte vota entre aquest dissabte i diumenge per elegir el futur president del país entre dos candidats, un exprimer ministre de Mubàrak i el dels Germans Musulmans. La votació es fa enmig de la polèmica creada per la decisió del Tribunal Constitucional de dissoldre l'assemblea legislativa i cedir el poder temporal a la junta militar que governa el país.

2. Els mercats, pendents d'Espanya i Grècia. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, clausura a Sant Sebastià la 17 Unió Interparlamentària del Partit Popular, centrada en les reformes per superar la crisi. Espanya segueix en el punt de mira dels mercats tot i el rescat financer de la banca i a les portes de les eleccions gregues de demà.

3. Decisió sobre el futur de Dívar. El ple del Consell General del Poder Judicial es reunirà a les 11 del matí per decidir si el seu president, Carlos Dívar, cessa o no del seu càrrec després de la polèmica originada pels seus viatges a Marbella, on presumptament hauria malbarat diners públics.

4. Protesta per la N-II. Després que els alcaldes de les comarques de Girona transmetessin aquesta setmana la seva preocupació per la falta d'avenços en el desdoblament de la N-II, aquest dissabte al migdia s'ha organitzat un acte reivindicatiu per reclamar que s'executin les obres. El territori gironí denunciarà també el dèficit inversor en infraestructures.

5. El partit clau. El Barça i el Madrid de bàsquet jugaran el darrer partit de la final de la Lliga Endesa. Després de quatre partits sorprenents, els homes de Xavi Pascual poden revalidar el títol davant de la seva afició al Palau Blaugrana (19 h)

6. The Roots clausuren el Sónar. El Sónar tancarà a la nit nit amb una de les actuacions estel·lars, la banda de Filadèlfia de hip hop The Roots. A la tarda, Alba Noto i Byetone participaran en l'espectacle musico-lumínic d'Atsuhito Ito, que fa servir fluorescents per generar sons. En podeu veure el video aquí.

7. Entrevista a Almunia. Aquest dissabte estarem pendents del programa 'Informe Semanal', que analitza amb experts l'abast de la crisi després del crèdit a Espanya. Ho fa en un reportatge titulat 'Europa, más o menos'. Entre d'altres testimonis, el programa entrevista el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia.

stats