Especials 22/11/2011

Tantawi anuncia que es manté la data de les eleccions a Egipte

El líder de la junta militar ha acceptat la renúncia del govern de transició. En un discurs ha afirmat que l'exèrcit “mai ha matat un home o una dona egipcis” i que els militars “mai seran una opció de govern”

Ara
2 min

BarcelonaEl mariscal Mohamed Hussein Tantawi, ministre de defensa de Mubàrak durant dues dècades i actual líder del consell militar, ha dit aquest dimarts que es manté la data d'inici del procés electoral al país, el pròxim 28 de novembre. En el seu parlament, Tantawi ha assegurat que l'exèrcit “no serà mai una opció de govern” i que la seva revolució “va ser un model”. “Vam prendre el poder per fer una transició”, ha assegurat. El mariscal també ha subratllat que els militars “mai han matat un home o una dona egipcis” per defensar-se sobre les crítiques de la repressió de l'exèrcit a la nova onada de protestes que viu el país.

Les declaracions, posteriors a la reunió mantinguda entre la junta militar egípcia i els partits polítics per acordar un nou govern de salvació nacional, arriben el mateix moment que una multitud ha sortit aquest dimarts al carrer. Tantawi ha dit que ha acceptat la dimissió del govern de transició egipci, però que el primer ministre Essam Sharaf es mantindrà al càrrec fins que es designi el seu successor.

El mariscal també ha anunciat que proposarà un referèndum perquè el poble voti si vol que l'exèrcit continua al poder, encara que no ha concretat cap data.

La junta militar que governa Egipte i els partits polítics han acordat aquest dimarts la formació d'un nou govern de salvació nacional en la reunió que han mantingut les formacions polítiques amb el vicepresident del Consell Suprem de les Forces Armades, Sami Anan. El candidat presidencial Mohamed Selim al Awa, que ha estat present a la reunió, ha dit a l'agència oficial Mena que aquest executiu tindrà la missió de realitzar els objectius de la revolució del 25 de Gener.

El govern interí liderat per Essam Sharaf, va oferir la seva dimissió diumenge a la junta militar, que encara ha de confirmar si l'accepta. El gabinet de Sharaf ha assegurat que seguirà treballant fins que es formi un nou govern.

stats