Especials 16/06/2012

Grècia, França i Egipte, triple convocatòria electoral: el dia que ens espera

Ara
2 min

BarcelonaEl dia que ens espera en 8 previsions informatives. Aquest diumenge serà notícia:

1. Europa se la juga. Per segona vegada, Grècia va a les urnes per decidir el seu futur polític i el de tota la Unió Europea.

2. Segona volta a França. El Partit Socialista francès espera reforçar el seu poder en la segona volta de les legislatives.

3. Egipte decideix si torna a l'era Mubarak. Els 50 milions d'electors han d'escollir entre l'islamista Mohamed Mursi i el general retirat Ahmed Xafik, hereu del règim Mubàrak.

4. Tercer #novullpagar. El moviment convoca la tercera jornada en contra dels peatges. Des de les 10 del matí, proposen als conductors que es neguin a fer efectiu el pagament del peatge a l'autopista AP7 i altres carreteres catalanes. Les anteriors convocatòries, que han acumulat unes 16.000 multes, van provocar força embussos.

5. Concentració anti-Eurovegas. La Plataforma Aturem Eurovegas –formada per associacions cíviques, entitats socials del territori, sindicats com Unió de Pagesos i partits polítics com ERC i ICV– ha convocat aquest diumenge una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les set de la tarda.

6. Sánchez-Camacho a Girona. La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, tanca a les 13 hores el 12è Congrés del PP de Girona. Els populars catalans han celebrat aquest cap de setmana tots els seus congressos regionals.

7. Més Eurocopa. Últims partits del grup més dur de la primera fase de l'Eurocopa. Holanda i Portugal s'enfronten i un dels dos quedarà eliminat. Els alemanys juguen amb Dinamarca per assegurar la primera posició del grup. Els dos partits, a les 20.45 h.

8. Un OVNI a la Xina. Aquest diumenge a les 21.45 h es tanca la Mostra de Cinema Internacional de Dones de Barcelona. Es farà amb una sessió a l'aire lliure –gratis– a la plaça Salvador Seguí (a tocar de la nova Filmoteca) i amb la projecció de 'UFO in her eyes', on la realitzadora xinesa Xiaolu Guo parla de la situació política a la Xina a través d'una dona que albira un OVNI.

stats