CAP AL 20-N
Política 09/11/2011

El vot per correu de la província de Barcelona, bloquejat per uns recursos al Constitucional

Diverses formacions polítiques a les quals es va denegar el permís per concórrer a les eleccions van presentar un recurs d'empara davant del TC

Efe
1 min

BarcelonaDiversos recursos d'empara presentats davant el Tribunal Constitucional (TC) per formacions a les quals es va denegar el permís per poder concórrer a les eleccions del 20 de novembre han bloquejat fins avui el vot per correu en la circumscripció de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Delegació del govern a Catalunya han confirmat a Efe que fins ahir no va arribar la resposta del TC a aquests recursos i, per tant, no es va poder posar en marxa la maquinària del vot per correu amb l'enviament de les paperetes al domicili de les persones que hagin sol·licitat aquesta modalitat de participació electoral. Segons les fonts citades, s'està treballant intensament perquè entre avui i demà es remetin les paperetes a les llars dels sol·licitants.

Els electors que vulguin votar per correu poden demanar fins demà el certificat de la seva inscripció en el cens electoral i, en principi, tenen temps d'enviar per correu certificat el sobre amb la papereta escollida fins al 17 de novembre. A causa del retard en el procés d'enviament del vot per correu, la Junta Electoral haurà de decidir si allarga el termini del dia 17 fins al 19 de novembre, últim dia de la campanya electoral.

stats