CAP AL 20-N
Política 25/10/2011

El CEO s'oblida de Jorge Fernández, que exigeix una rectificació al Govern

Ha preguntat sobre tots els candidats menys pel del PP de Catalunya, que hi veu una intenció "manipuladora". El Govern argumenta que quan el CEO va demanar els noms dels candidats, el PP encra no l'havia triat

Efe
2 min

BarcelonaEl Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat s'ha oblidat de preguntar sobre el candidat del PPC a les eleccions del 20N, Jorge Fernández Díaz, mentre que sí que ho ha fet amb la resta de candidats catalans, cosa que ha portat els populars a demanar una "rectificació" del Govern de CiU. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès que a ell també l'ha sorprès, i ha explicat que quan el CEO va demanar per carta als partits que els diguessin els noms dels candidats, el PP encara no havia triat Fernández Díaz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig, que revela que si demà se celebressin eleccions generals, a Catalunya CiU superaria en 6,3 punts en intenció de vot el PSC, valora els candidats catalans: Josep Antoni Duran i Lleida (5,81 sobre 10), Carme Chacón (4,57), Alfred Bosch (4,54), Joan Coscubiela (4,33). Però el CEO no va preguntar per Jorge Fernández Díaz.

Malestar del PP amb la pregunta sobre la independència

Així, el candidat del PPC ha reclamat avui una rectificació del baròmetre del CEO, i ha considerat que "mentre totes les enquestes publicades fins ara els mitjans de comunicació atorguen un important increment del suport al Partit Popular, resulta molt significatiu que l'únic candidat que no surt en el baròmetre del CEO sigui el del PPC". És per això que ha reclamat al Govern una rectificació i veu "sorprenent" que mentre les preocupacions dels catalans són la crisi, l'atur i l'economia, "el Govern d'Artur Mas insisteixi a preguntar als ciutadans sobre la seva postura respecte a la independència de Catalunya".

Per aquest motiu, Jorge Fernández veu "poc creïble" aquest sondeig i ha apuntat que "l'absència d'un dels candidats en el baròmetre posa també de manifest la manipulació que fan els responsables del CEO d'aquest baròmetre". Fernández Díaz ha afegit que per fer front a la crisi i la precarietat de recursos públics "seria més oportú que la Generalitat suprimís el CEO i destinés el seu pressupost a la sanitat catalana, que pateix retallades totalment injustificables per part del Govern d'Artur Mas".

stats