ELECCIONS 20-N

Chacón, molt familiar i poc ministra en el vídeo electoral del PSC

La candida socialista agraeix els triomfs de la seva vida, com haver pogut estudiar, a les polítiques dels anteriors governs socialistes. El PSC presenta un retrat de Chacón en format de documental per iniciar la campanya electoral pel 20-N

Ara
1 min

BarcelonaUna Chacón familiar, arrelada a Catalunya i agraïda amb els seus antecessors socialistes al govern espanyol. Així és com el PSC presenta la seva candidata pel 20-N, en un vídeo electoral en format de documental que dóna el tret de sortida a la campanya.

Vuit minuts d'elogis a les fortes conviccions dels seus avis, especialment a una àvia "més socialista que qualsevol altre membre de la família" i "completament enamorada del Felipe González". De l'àvia en destaca una fortalesa que l'ha forjat a ella amb la capacitat de no mirar a un altre cantó "quan passen coses".

Amb poques al·lusions a la seva faceta actual com a ministra de Defensa espanyola, aprofita el breu tall per destacar-ne, només, com l'ha lligat a Madrid, on ha hagut de passar-hi "més temps del que hauria desitjat", i no deixa escapar l'oportunitat de reivindicar les seves fortes arrels catalanes: "Sants sempre me l'he sentit el meu barri".

Mare, germana i una amiga destaquen, de la seva personalitat, els qualificatius de "treballadora" i "tossuda", però ella intenta matisar l'últim i corregeix la seva mare: "No podries dir tenaç, en comptes de tossuda?".

Una Chacón introspectiva evoca els seus triomfs personals per realçar les bones polítiques dels anteriors governs socialistes, als quals atorga els mèrits d'haver pogut cursar estudis a l'estranger –gràcies a les beques obtingudes– i haver sobreviscut a una cardiopatia congènita –gràcies al sistema sanitari. Educació i sanitat, els dos factor clau de la seva campanya, i un eslògan final que hi fa referència: "Sortir de la crisi amb esforç i justícia social".

stats