20-N

El 20-N a Twitter: Alfred Bosch és qui té més seguidors, tot i que Chacón és la que més n'ha guanyat en campanya

L'eina 'La campanya a Twitter' de l'Ara.cat ha permès seguir l'evolució del nombre de seguidors a la xarxa social dels candidats catalans, a més de Rubalcaba i Rajoy. El candidat del PP guanya en nombre de 'followers', però Rubalcaba n'aconsegueix un percentatge superior en els darrers 15 dies

Ara
2 min
Evolució de seguidors a Twitter. Candidats 20-N

BarcelonaEl gruix de les enquestes assenyalen una victòria aclaparadora del PP en les eleccions al Congrés i al Senat espanyols d'aquest diumenge. A Catalunya el resultat és més incert, més obert que mai, de fet, i els sondejos pronostiquen una diferència molt ajustada entre el PSC, CiU i el PP.

Però, quin resultat tindrien els candidats, si ens haguéssim de fixar amb el baròmetre virtual de les xarxes? L'eina La campanya a Twitter de l'Ara.catLa campanya a Twitter ha permès seguir l'evolució del nombre de seguidors a la xarxa social dels caps de llista catalans, a més de Rubalcaba i Rajoy.

Alfred Bosch guanya en xifra absoluta de seguidors (5.187), malgrat obrir el seu compte a la xarxa social de les piulades fa escassement tres mesos i mig - el passat 3 d'agost del 2011-. El segueixen Carme Chacón (4.712), Duran i Lleida (3.857) - que és el més veterà a Twitter, on gaudeix de perfil propi des del 23 setembre del 2010 - i Joan Coscubiela (2.392). Tanca el rànquing Jorge Fernández Díaz, que des del passat 16 de setembre - en què va estrenar el seu perfil -, ha aconseguit 790 seguidors.

Pel que fa a l'increment de followers durant la campanya electoral, guanya la cursa Carme Chacón. La candidata socialista, que va obrir el seu compte a Twitter aquest 12 de setembre, ha experimentat una pujada del 104,36% en seguidors des de principis de novembre. La segueixen a una distància de més de 40 punts percentuals Joan Coscubiela (74,91%) - actiu des del passat 7 d'abril -, Fernández Díaz (69,63%) i Alfred Bosch (55,5%). A les antípodes del rànquing hi figura Duran i Lleida (CiU), amb una pujada poc notòria del 30,32%.

Respecte els dos principals candidats espanyols, Mariano Rajoy guanya clarament en nombre de seguidors (112.160) a Afredo Pérez Rubalcaba (76.593). No obstant això, el cap de llista del PSOE ha incrementat la xifra de followers en un 53,57% els darrers 15 dies, deu punts per sobre del seu rival (43,45%).

stats