Política 20/11/2011

Coscubiela celebra els resultats històrics d’ICV-EUiA tot i lamentar la victòria general de la dreta

La coalició ecosocialista ha passat d’un a tres escons, el que suposa el millor resultat des de la seva constitució

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaAlegria pels resultats històrics d’ICV-EUiA i pena per la victòria contundent de la dreta a nivell estatal. Aquest ha estat el resum de sensacions que ha fet el candidat dels ecosocialistes al Congrés, Joan Coscubiela, que ha comparegut poc abans de les 11 de la nit, quan amb el tres escons al Congrés, el que suposa el millor resultat obtingut des de fa 18 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els resultats d’avui ens fan sentir un triple sentiment: d’una banda sentim una gran satisfacció pels molts bons resultats obtinguts per la nostra coalició que posen de manifest que la gent ens ha acompanyat amb el crit de no callar. Tenim una satisfacció profunda i intensa pels resultats molt bons que hem assolit però això conviu amb la inquietud per la victòria de les dretes, espanyola i catalana i amb la preocupació per la baixada de la participació", ha dit el Coscubiela. D’altra banda, ha deixat ben clar que la feina comença demà mateix: “Ens posarem a treballar amb més força que mai en la nostra alternativa”, ha dit el candidat d’ICV-EUiA.

Al seu costat, el secretari general d’Iniciativa, Joan Herrera, ha reiterat el sentiment agredolç de la jornada: "Aquesta nit és trista per la victòria de la dreta", ha comentat, " però la bona noticia es que hi ha una esquerra que puja, que planta cara, que no es resigna i que ha tingut un molt bon resultat". El secretari general ha comentat que "aquest resultat és el millor de la coalició des de la seva constitució" i ha celebrat que "hi haurà una veu d’esquerres, ecologista i catalanista al Congrés dels Diputats".

Per la seva banda, el coordinador general de EUiA, Jordi Miralles, ha dit que aquest resultats confirmen que la coalició s’ha multiplicat per tres i alhora ha dit que “tenim clar que no callarem, no hem callat fins el dia 20 i seguirem així a partir del 21. Seguirem lluitant per la defensa de la democràcia”.

stats