Duran suggereix un "govern de concentració" a Espanya per emprendre reformes

El líder d'Unió adverteix que "vénen temps molt difícils" i proposa que "durant un temps" hi hagi un govern amb les principals forces del Congrés

Efe
1 min

OlotEl cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha suggerit avui la possibilitat que a Espanya "durant un temps" calgui constituir un "govern de concentració" per emprendre les reformes anticrisi necessàries.

En un acte polític a Olot (Garrotxa), a poc més de 24 hores de l'inici de la campanya electoral, Duran ha advertit que "vénen temps molt difícils" econòmicament parlant, atès que a Europa la situació s'està "agreujant" cada dia que passa.

Duran no ha descartat que calgui formar, almenys per un temps determinat, un "Govern de concentració" que inclogui les principals formacions polítiques de l'arc parlamentari espanyol i que sigui capaç d'emprendre les reformes adequades per recuperar la confiança i tornar a la via del creixement i la creació de llocs de treball.

No és la primera vegada que Duran posa sobre la taula la idea d'un Govern d'unitat que incorpori els partits que constitueixen la centralitat de la política espanyola, com PSOE, PP, PNB, CiU o CC, però el suggeriment cobra relleu en vigílies de la campanya i en plena tempesta política a l'eurozona per la crisi grega.

D'una altra banda, Duran ha contestat al cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, que va recordar que CiU, en secundar la reforma del Codi Penal que va promoure el Govern del PSOE, va rebutjar la possibilitat de penalitzar com agreujant la multireincidència.

Duran ha recalcat que "gràcies a CiU en la reforma del Codi Penal d'aquesta legislatura es va tractar la multireincidència i es va incorporar la reducció del nombre de faltes per ser considerat delicte".

stats