CAP AL 20-N
Política 18/10/2011

ERC es proposa portar l'esperit del 10-J a Madrid

El cap de llista al Congrés, Alfred Bosch, diu que vol representar "l'esperit de llibertat, reivindicació i determinació d'un poble que no es rendeix". Erigeix el centenari candidat al Senat Moisès Broggi en "exemple" a seguir

Acn
2 min
Els candidats d'ERC a Madrid

BarcelonaLa coalició independentista que formen ERC, Reagrupament i la plataforma de suport 'Catalunya Sí' han presentat aquest dimarts la llista electoral que compareixerà el proper 20 de novembre a les eleccions a les Corts espanyoles. Per fer la presentació han escollit un lloc emblemàtic de la capital catalana: la confluència entre l'Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia on, entre d'altres manifestacions històriques, es va iniciar la del 10 de Juliol del 2010. "Volem representar aquell esperit de llibertat, de reivindicació, de determinació d'un poble que no es rendeix i que sap què vol", ha destacat el cap de llista al Congrés, Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al costat de Bosch s'ha situat Moisès Broggi, que als 103 anys ha acceptat liderar la coalició al Senat. El doctor Broggi ha estat el més aclamat per part dels companys de llista i, segons Bosch, s'ha convertit en "l'exemple a seguir" per aquells que volen lluitar per la "llibertat" i per "justícia social". Com ha insistit durant les darreres setmanes, Bosch ha afirmat que l'objectiu d'Esquerra serà que el missatge sigui escoltat a Madrid, a Espanya i al món. "Volem ser útils perquè sabem que serem l'única veu clarament independentista a Madrid", ha exclamat el cap de llista republicà al Congrés. Bosch ha assegurat que "alçarà la veu cada cop que calgui", i que la voluntat de tots aquells que es presenten a les llistes electorals serà "servir el país".

L'elecció de la confluència entre l'Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia de Barcelona no ha estat aleatòria. Com el mateix Alfred Bosch ha recordat aquesta zona de la capital catalana va ser l'inici de la multitudinària manifestació pel dret a decidir del 10 de juliol del 2010. Bosch ha adoptat la pell d'historiador per recordar altres esdeveniments d'importància clau que ha viscut aquest indret barceloní. "L'alçament militar del 1936 es va aturar precisament aquí i aquest lloc també va ser l'origen de les manifestacions antifranquistes del 1976", ha explicat. Alfred Bosch ha estat acompanyat per altres membres destacats de la llista electoral. El número 2 per Barcelona, Joan Tardà, o la número 3, Ramona Vergés (Reagrupament) seran els principals candidats per la circumscripció de Barcelona. També han estat presents els caps de llista per la resta de circumscripcions, Adam Tomàs (Tarragona), Xavier Castellana (Lleida) i Teresa Jordà (Girona). Els caps de llista per València, Joan Serra, per Castelló, Lluís Batalla, o per les Balears, Joan Gaià, han representat la resta de territoris dels països catalans que tindran candidatura d'ERC a les properes eleccions generals.

Sallarès, Knör i Cruanyes

A més dels militants d'Esquerra o de Reagrupament, la coalició independentista comptarà amb independents que completaran les llistes o bé donaran suport des de fora de les candidatures. Entre els presents, el secretari de comunicació del Govern durant el primer tripartit, Miquel Sellarés, que tancarà la llista per Barcelona; el president de la societat catalana d'estudis jurídics i membre de la comissió per la dignitat, Josep Cruanyes; o l'exvicepresident del Parlament Basc, Gorka Knörr.

stats