20-N

Joan Coscubiela: “Si l'Estatut d'Autonomia no cap a la Constitució, el Parlament haurà de reclamar el dret a decidir”

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals opta, no obstant, per treballar en la reforma de la Constitució, abans de convocar un referèndum per l'autodeterminació

Ara
2 min
Joan Coscubiela, candidat d'ICV-EUiA al 20-N

BarcelonaJoan Coscubiela defensa el dret de la ciutadania a decidir el “model de país que vol” i assegura que “si l'Estatut d'Autonomia no cap a la Constitució, el Parlament haurà de reclamar el dret a decidir”. Ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, en la qual ha subratllat, no obstant, que abans de convocar un referèndum per l'autodeterminació, opta per "treballar en la reforma de la Constitució”.

El candidat d'ICV-EUiA assenyala com a principal objectiu de la seva coalició a Madrid “portar la veu de la gent que reclama un gir radical a les polítiques”. En aquest sentit, ha recordat que “més retallades i més ajustos” retrauen el consum “tant privat com públic”, i ha llançat a l'aire una qüestió sense interlocutor directe: “Com es pot ser tan tossut de fer polítiques que ens estan portant a un pou sense fons?”. Referint-se al presumible bany de vots que rebrà el PP, Coscubiela assegura que “les majories absolutes generen molta prepotència i van en detriment del diàleg”, i s'ha mostrat esperançat en la “responsabilitat dels que manin” per “escoltar la resta”.

Respecte el moviment dels indignats, Coscubiela ha recordat, un cop més, que el seu partit “no representa a ningú en concret”, però reconeix que es fa seva, no obstant, una de les reivindicacions del moviment: “La reforma de la política”. Segons el candidat d'ICV-EUiA, “no es pot estar d'esquemes a les polítiques democràtiques i participatives” i advoca per una reforma de llei al Congrés i al Senat perquè les ILP permetin una major participació de la ciutadania. En aquest sentit, Coscubiela considera que la política “està segrestada per lobis” i insta a crear “un grup de pressió parlamentària” per tirar endavant “aquesta reforma” al Parlament.

stats