Rajoy diu que no farà "la campanya" a Amaiur i reclama la "dissolució irreversible" d'ETA

El líder del PP basc, Antonio Basagoiti, assegura que el candidat de la dreta espanyola és la millor garantia per gestionar "la pau amb llibertat"

Joan Rusiñol
2 min

VitòriaEn un dinar-míting a Vitòria, a Euskadi, el candidat del PP, Mariano Rajoy, ha dedicat els primers minuts de la seva intervenció a l'entrevista que avui publica el diari Gara a ETA, tot i que sense mencionar-la directament. S'hi ha referit sense dedicar-hi gaire temps per dir que no faria "la campanya a ningú", en referència a Amaiur, la plataforma electoral de l'esquerra independentista basca. Els populars consideren "electoralista" aquesta entrevista i creuen que només vol reforçar el vot abertzale per aconseguir que tingui grup propi al Congrés. Rajoy ha dit que l'únic anunci que l'interessa és "la dissolució irreversible" de l'organització terrorista. Ha demanat "unitat" de totes les forces democràtiques, "seriositat", "llei, estat de dret i punt".

Abans, el líder del PP basc, Antonio Basagoiti, ha elogiat Rajoy com la persona que millor pot conduir el final definitiu d'ETA i l'arribada de la pau "sense regals ni dreceres". "La pau amb llibertat no té millor camí que la sensatesa de Rajoy", ha dit. A l'acte s'ha tingut molt present la memòria de les víctimes del terrorisme com a "referència" perquè "són les que més han patit".

Al dinar hi ha un familiar d'una víctima d'ETA i un altre dels GAL que formen part de les llistes del PP al 20-N.

Missatge a Europa

Sobre economia, avui ha insistit que vol un "euro fort en una Europa unida" i ha assegurat que, amb el PP, Espanya estarà "a la primera divisió i amb els millors". "Tornaran els temps millors", ha dit al final del discurs. Abans, però, ha reclamat un vot massiu a la seva formació perquè, segons ha dit, una majoria sòlida serà "molt ben rebuda" pels mercats i pels socis comunitaris. Segons ha dit, "un gran suport al canvi" servirà per "enfortir l'euro, la UE, i de plataforma per millorar el benestar i la riquesa dels espanyols".

stats