Rajoy: "A aquests senyors del govern només els haig de dir bon dia, bona tarda o bona nit"

El líder del PP deixa clar que no entrarà al cos a cos amb Pérez Rubalcaba i diu:"Ells amb la crispació, nosaltres amb el bon humor"

Joan Rusiñol
2 min

LleóEn privat, el PP assegura que no entén la campanya del seu adversari socialista si realment té ganes de guanyar. Fonts del PP expliquen que la campanya "del dòberman" –és a dir, molt agressiva– només es pot explicar en clau interna del PSOE, per cohesionar el partit i apuntalar el lideratge de Alfredo Pérez Rubalcaba de cara al Congrés que el partit ha de fer l'any que ve. Els populars asseguren que ells, en canvi, tenen com a prioritat garantir la majoria absoluta que els donen les enquestes i que això passa per buscar el vot del centre apel·lant a "la memòria de la UCD i de la transició". I Mariano Rajoy no es pensa moure ni un míl·limetre d'aquesta estratègia en els cinc dies que queden de campanya.

En un acte electoral amb unes 1.500 persones a Lleó (el PP admet que no ho tenien fàcil per omplir un dilluns al matí) ha explicat que ell no entraria al cos a cos perquè el PSOE és "el passat". "A aquests senyors del govern només els haig de dir bon dia, bona tarda o bona nit, depèn del moment del dia". Diu que ell s'ha d'ocupar del "futur que, com tothom sap, és on passarem la resta de les nostres vides". Per això, ha instat a la militància: "Ells amb la crispació, nosaltres amb el bon humor". Un dia més, el candidat del PP ha provat d'esvair el vot de la por i ha dit que l'única cosa que de veritat espanta és que "es pugui repetir un govern com aquest".

Rajoy ha demanat a Lleó que se "sumi al canvi" tirant de nostàlgia i ha recordat els records de quan era petit: va viure 10 anys a la ciutat, dels 5 als 15. Els qui l'han precedit a la tribuna d'oradors s'han esforçat per mobilitzar l'electorat i recordar-los que les enquestes no serveixen per guanyar eleccions.

stats