Rajoy diu que si és president l'economia millorarà d'aquí a dos anys

Demana als bancs que venguin els habitatges a preu de mercat i n'assumeixin les pèrdues

Ara
1 min

MadridEl candidat del PP a les eleccions espanyoles, Mariano Rajoy, ha assegurat que si guanya les eleccions del diumenge d'aquí a dos anys hi haurà una "millora important" de l'economia. Ha dit que si el nou govern "genera les condicions" per recuperar la "confiança", l'Estat no haurà d'esperar "a temps tant allargats com assenyalen alguns" per crear ocupació, en referència a la Comissió Europea que apunta que començarà a millorar tímidament el 2013.

Rajoy també s'ha mostrat partidari de recuperar el sector de la construcció perquè "genera molts llocs de treball" a les petites i mitjanes empreses. Per això s'ha mostrat disposat a "convèncer" a les entitats financeres que donin sortida als habitatges que fins ara no han pogut vendre al preu de mercat, encara que hagin d'assumir-ne les pèrdues. Ha advertit que el que no poden tenir els bancs i caixes als balanços són actius que no valen el que realment valen.

Respecte l'evolució dels impostos ha dit que "ara no és possible" reduir-los i que per això de moment només els vol baixar a les petites i mitjanes empreses i als autònoms. Ha deixat les portes obertes a tot en aquesta matèria. Ha dit que "després ja veurem com avança la legislatura" i només s'ha compromès a no augmentar l'IVA.

Durant una entrevista a TVE, Rajoy ha criticat els governs de tecnòcrates de Grècia i Itàlia perquè encara que no sigui "il·legal" creu que "no és el millor". Davant la situació "molt complicada, amb molts dubtes, d'incertesa i desconfiança" ha afirmat que cal "mantenir l'euro perquè és un gran projecte polític" i que els països "facin els deures".

stats