Rajoy reconeix que Espanya està "embargada"

El líder del PP dóna la raó a un espontani en un acte a Badajoz i després prova de matisar-ho fent un missatge d'optimisme

Joan Rusiñol
1 min

BadajozEl president del PP, Mariano Rajoy, ha protagonitzat a Badajoz, a Extremadura, un acte electoral amb un discurs gairebé calcat al dels últims dies. La situació preocupant de la prima de risc no ha fet que elevés el to. Tot i això, quan un espontani d'entre el públic ha cridat que Espanya està "embargada", el candidat del PP ha contestat:"Embargats estem aquí, aquí...". Després s'ha adonat de la importància del comentari i ha provat de fer marxa enrere. "Però ens en sortirem, no ho dubti", ha proclamat. Per ell, el primer pas és un canvi polític per evitar quedar-se "al grup de cua dels negats" a Europa. Ha reiterat que l'Estat espanyol ha d'estar entre els primers a l'eurozona perquè és "un gran país, el quart" dels que comparteixen moneda única.

Rajoy ha tornat a demanar "un govern fort" a les urnes, diumenge que ve, per llançar un "missatge nítid a Espanya i a Europa". Ha dit que després, com que les coses "no seran fàcils", li caldrà governar "com si no fos tan fort", és a dir, "escoltant totohm". Ha deixat clar, un cop més, que l'última paraula la tindrà ell i que no li tremolarà el pols a l'hora d'aplicar polítiques d'"austeritat". "No vull parlar de retallades", ha dit, tot i que ha admès que és el principal eix del debat polític a l'Estat. Per ell, cal parlar d'ocupació i de com reactivar l'economia.

"Ni una broma a l'hora de formar govern. Al govern hi van els millors, els que tenen il·lusió i coratge", ha assegurat.

stats