Política 08/10/2011

Rubalcaba vol menys polítics i que tinguin un únic sou

Zapatero reivindica la llei de la igualtat i la del matrimoni homosexual com a "patrimoni col·lectiu" en front d'una crisi que "se superarà abans o després"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha proposat un gran acord per revisar l'estructura de l'Estat, de manera que hi hagi menys regidors i parlamentaris sense que aquest canvi afecti la representativitat i fomenti el partidisme. Aquesta iniciativa, que afectaria al Congrés, al Senat, les autonomies, els parlaments autonòmics, els ajuntaments i les diputacions, ja havia estat plantejada pel PP. Per això ha dit que tant li fa d'on vinguin les propostes perquè si són bones les assumirà. L'acord perseguiria l'estalvi i l'eficiència. Ha recordat que hi ha molts regidors espanyols que no cobren i que només representen, abans d'advertir que el que no permetrà és "que tornin els cacics als pobles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha anunciat que defensarà que cada polític només pugui tenir un sou. Ha justificat el principi "un polític, un sou" perquè la representació dels ciutadans és una tasca que exigeix dedicació les 24 hores del dia. En aquest sentit, ha agraït els esforços dels socialistes que han renunciat a ser alcaldes per tal de poder ser diputats. També ha demanat als candidats que no oblidin que a més de representar els ciutadans, també representen el PSOE. "Al partit li devem molt i la seva imatge depèn de la nostra feina, els ciutadans jutgen als partits en funció de la qualitat dels seus representants", ha exposat.

Zapatero reivindica la seva herència

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reivindicat l'herència que deixa pel que fa a les polítiques socials perquè la crisi "se superarà abans o després". Per això ha demanat als socialistes que no oblidin el "patrimoni col·lectiu" que suposa la llei de la igualtat o la del matrimoni homosexual que "són senyals d'identitat d'un país modern" que "difícilment tenen marxa enrere" i si algú ho intenta "no podrà, allà estarem nosaltres per defensar la llibertat". Ha deixat al marge l'economia i ha reivindicat també la llei de la dependència, la millora de les pensions mínimes i les beques i ha defensat la sanitat universal. Ha demanat "convicció" amb el projecte socialista perquè "la gran majoria de les aspiracions de tots els ciutadans són el nostre codi genètic i d'aquí que les nostres possibilitat siguin sempre més amplies en campanya".

stats