Eleccions espanyoles
Política 14/10/2011

El 20-N, a YouTube

La plataforma de vídeos 'online' estrena un canal d'informació i participació per als comicis espanyols, amb la col·laboració de l'agència Efe

Ara
2 min

BarcelonaYouTube i l'agència de notícies Efe han estrenat el canal Eleccions Generals 2011, que ofereix informació sobre els comicis del 20 de novembre, una plataforma en la qual podran participar els ciutadans mitjançant la formulació de preguntes als candidats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El canal conté vídeos de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions, dividits en sis línies temàtiques que engloben els aspectes fonamentals dels seus programes electorals: Economia i Ocupació, Polítiques Socials, Relacions Internacionals, Model d'Estat, Regeneració Política i Innovació i Noves Tecnologies.
 De moment, el portal ofereix informació de CiU, BNG (Bloque Nacionalista Gallego), CCA (Coalición Canaria), IU, PSOE, PP i UpyD. No obstant això, els promotors animen totes les formacions polítiques a formar part del canal interactiu, i els insta a enviar un vídeo de màxim 2 minuts sobre cada un dels temes que aborda el canal.

El canal també fomenta la participació 
dels ciutadans a través de preguntes als candidats, que es podran enviar fins al 25 d'octubre, en format vídeo o text. 
Les sis preguntes més votades es plantejaran als candidats dels partits amb representació parlamentària, i les respostes –dividides en sis vídeos- es penjaran al canal el 4 de novembre, data d'inici de la campanya electoral.

La plataforma, que s'ofereix en català, euskera, gallec i espanyol, inclou notícies i vídeos informatius relacionats amb els comicis, oferts per l'agència Efe, i un espai on es pot consultar el més vist en el canal i el que més es busca sobre els partits polítics a la versió espanyola del cercador Google.

El canal també farà una cobertura àmplia dels comicis el mateix 20 de novembre, amb totes les notícies que es generin des de primera hora del matí fins a última hora de la nit, i amb l'actualització permanent d'informació i dades.

stats