Zapatero obre el meló del relleu al PSOE

El congrés serà al febrer i Rubalcaba maniobra per continuar com a cap de l'oposició

Ferran Casas
1 min
EXERCINT ENCARA DE SECRETARI GENERAL Zapatero deixarà d'aquí un mes el govern i el primer cap de setmana de febrer la secretaria general del PSOE. Aleshores sí que podrà tornar a Lleó. Ahir va fer una roda de premsa a Ferraz, va intentar evitar que la situació interna del partit es degradi després del correctiu rebut a les urnes i va admetre que les dificultats polítiques i econòmiques els han perjudicat.

MadridL'herència de José Luis Rodríguez Zapatero per al PSOE serà molt més discutida que la de Felipe González –que va deixar la presidència el 1996–, la pluralitat del Congrés farà que la veu del PSOE s'atenuï i el partit ja no té palanques territorials. I les que li queden, com Andalusia i Euskadi, han esdevingut autèntiques emergències.

En aquest context, l'encara secretari general i president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va obrir ahir el meló de la renovació del lideratge. El PSOE celebrarà el primer cap de setmana de febrer un congrés ordinari (farà més de tres anys de l'últim) per dissenyar el full de ruta a l'oposició i triar nova cúpula. L'actual pretén sobreviure.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats