POLÍTICA

Trias estén la mà a l'oposició i diu que vol governar "sol però acompanyat"

CiU suma amb el PSC o el PP però l'objectiu del futur alcalde és formar govern en solitari. La principal prioritat serà lluitar contra la crisi

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, té la intenció de governar en solitari després de la clara victòria electoral d'ahir a la capital catalana. Els convergents van superar el PSC i van posar fi a 32 anys d'hegemonia. Obtenen 15 regidors –3 més que el 2007– davant els 11 dels socialistes (en tenien 14). El PP en guanya 1 (8), ICV, un altre (5), i ERC s'estavella i perd la meitat dels regidors (2).

Amb aquests resultats, Trias no tindrà problemes per ser investit alcalde (quan cap candidat no té majoria en el ple d'investidura resulta alcalde automàticament el candidat de la força més votada), però sí que ho tindrà més complicat per governar. La majoria absoluta se situa en els 21 regidors. Trias suma amb el PSC i amb el PP. Després de la derrota, Hereu ja va deixar clar ahir a la nit que Trias seria el futur alcalde.

El candidat de CiU ha reiterat aquest matí en una entrevista a TV3 que vol ser l'alcalde de tots, que treballarà "per a tots" i que intentarà formar govern en solitari estenent la mà a l'oposició per tirar endavant els projectes de l'equip de govern municipal. "Governar sol però acompanyat". Així ho ha resumit Trias.

"Guanyar no era pensar que ja estava fet tot; guanyar vol dir començar". "Sóc de CiU, però actuaré com l'alcalde de tots", ha afegit.

Xavier Trias ha assegurat que el principal repte serà combatre la situació econòmica, especialment "els 110.000 aturats que hi ha a Barcelona".

La prioritat de CiU serà asseure's amb el PP i amb el PSC.

Trias anirà aquest migdia al seu despatx de l'ajuntament de Barcelona després d'assistir a l'executiva de CDC.

Els populars podrien demanar com a moneda de canvi l'alcaldia de Badalona. García Albiol ha guanyat a la tercera ciutat de Catalunya però ara mateix no té suports per governar. El PSC podria fer pinça amb CiU (amb qui ja han pactat aquest mandat) i ICV per aturar el discurs extremista del PP de Badalona.

stats