POLÍTICA
Política 07/06/2011

El candidat de CiU al Vendrell: “Algú de la PxC es podria catalogar de xenòfob però no crec que tots ho siguin”

Benet Jané confessa que li agradaria ser alcalde “amb els vots de Plataforma o dels altres grups”. Diu que la cúpula nacional li ha deixat les mans lliures per fer “el més convenient per al municipi”

Redacció
1 min

BarcelonaBenet Jané, el candidat de CiU a l'alcaldia del Vendrell, està en l'ull de l'huracà perquè podria esdevenir alcalde del municipi gràcies al suport de la Plataforma per Catalunya. En una entrevista a RAC1, Jané ha reconegut que li agradaria ser alcalde “amb els vots de Plataforma o dels altres grups” i ha negat el caràcter xenòfob dels representants polítics del partit d'Anglada al municipi. “Algú de la PxC es podria catalogar de xenòfob però no crec que tots ho siguin”, ha dit, i només ha reconegut que la formació té un “discurs dur”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jané ha explicat que la cúpula nacional de CiU li ha deixat les mans lliures per negociar suports: “M'han dit que faci el que cregui més convenient per al meu municipi”, ha explicat, i ha negat que l'alcaldia estaria “tacada” si s'hi arribés amb els vots de PxC. Tot i així, ha dit que la “millor solució”, segons ell, és un govern d'unitat amb els 21 regidors del municipi. “Ja en parlaríem, de qui ha de ser alcalde”, ha dit Jané, que ha matisat que se li fa “difícil” imaginar-se August Armengol, el candidat de PxC, com a alcalde. El candidat convergent ha explicat que “si no és així, ja veurem què passarà” i que si finalment esdevé alcalde amb el suport de la Plataforma donarà “totes les explicacions i arguments perquè s'entengui”.

stats