El Constitucional no admet el recurs d'un advocat contra la prohibició de la junta electoral

L'alt tribunal considera que no s'han esgotat totes les vies ordinàries

Efe
1 min

MadridLa sala segona del Tribunal Constitucional no ha admès aquest divendres al vespre el recurs d'un advocat contra l'acord de la Junta Electoral Central de prohibir les concentracions de demà i demà passat a l'estimar que no s'ha esgotat la via ordinària. El Constitucional considera que el recurrent, abans d'acudir en empara a aquest òrgan, hauria d'haver interposat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem-com ha fet Esquerra Unida-, esgotant així la via ordinària.

"El recurs incorre en falta d'esgotament dels recursos en la via judicial, ja que l'acord de la Junta Electoral Central impugnat en empara era susceptible de recurs contenciós administratiu davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem, la qual cosa impedeix anar directament a aquest Tribunal", diu la sentència dictada aquesta nit per la sala segona.

La resolució afegeix que, si la Fiscalia no recorre en el termini de tres dies, les actuacions seran arxivades "sense més".

El recurs havia estat presentat aquest matí pel lletrat murcià José Ríos, que argumentava que l'acord de la Junta viola els drets de reunió pacífica i manifestació i la pròpia jurisprudència del Tribunal Constitucional, "que té declarat que prohibir una manifestació suposaria retallar aquests drets".

"S'ha de considerar-afegia el recurs-que aquestes reunions espontànies, absolutament legítimes, tenen com a objecte principal no la captació de sufragis, sinó el de fer una crida a l'exercici del vot responsable en les pròximes eleccions".

stats