ELECCIONS 22-M

Rajoy descarta que el pacte amb CiU a Barcelona estigui "decidit"

Des de Barcelona, el líder del PP ha defensat la política dels populars respecte a la immigració. El candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, ha explicat que si Rajoy és president, Catalunya tindrà el pacte fiscal i ha tret pit dels acords de finançament que es van signar quan els populars governaven a Madrid

Redacció
2 min
El president del PP, Mariano Rajoy, als estudis de la SER / SER

BarcelonaEl líder del PP, Mariano Rajoy, que aquest dimecres visita Barcelona, ha avançat que el seu partit "no té decidit, ni garantit" un pacte amb CiU a l'Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a la Cadena Ser, Rajoy ha expressat la seva confiança en el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, de qui ha valorat que és molt combatiu, que coneix molt bé l'Ajuntament i que "ha patejat" molt la ciutat. Rajoy ha puntualitzat que el PP no ha tancat acords amb ningú i té previst parlar amb tots ells perquè "del que es tracta és de construir". El líder popular ha subratllat que els pactes són necessaris en moltes ocasions i es construeixen "sobre la base del que uneix els partits, no del que els separa".

Quan li han preguntat per un pacte entre el PP i CiU per aconseguir les alcaldies de Barcelona i Badalona, Rajoy ha dit que això "ni està escrit, ni està plantejat, ni s'ha parlat d'això". La idea seria que el PP de Barcelona donaria suport a Trias per convertir-lo en alcalde de Barcelona a canvi que CiU alcés García Albiol com a alcalde de Badalona. Respecte a les polítiques immigratòries marca de la casa del candidat badaloní, Rajoy s'ha limitat a dir que el PP aspira que la immigració sigui “legal i ordenada”. Per al líder dels populars, la immigració és “un fenomen positiu” si bé ha reconegut que hi ha llocs, en concret a Catalunya, en els quals "la integració ha estat més difícil i hi ha gent que ha generat més dificultats però, en la major part dels llocs, no hi ha cap problema".

Per la seva banda, el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, ha opinat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “amb el PP i Rajoy tindríem un nou model de finançament per a Catalunya”. Fernández-Díaz ha presumit del fet que en vuit anys de govern del PP a Madrid “Catalunya va tenir, entre cometes, dos pactes fiscals”. El candidat popular ha tornat a repetir la seva recepta econòmica, consistent en “més feina i més ingressos”, i social, que inclou “fermesa en seguretat i immigració i més política social”.

stats