ELECCIONS 2011

ICV fa del combat contra les retallades el seu discurs

Ricard Gomà ha defensat el seu mandat tot i que ha criticat Hereu per l'ordenança de civisme

Núria Martínez
2 min

BarcelonaICV-EUiA ha presentat aquesta nit el seu cartell electoral amb un missatge molt clar, combatre les retallades. Així, al bell mig del barri d'Horta, al centre cívic Mas Guinardó, s'han concentrat militants i la plana major del partit amb voluntat de demostrar als seus electors que no tenen por del contagi dels baixos resultats que preveuen les enquestes pel PSC, tot i haver compartit mandat amb ells.

En l'acte hi han intervingut el cap de llista d'ICV-EUiA per Barcelona, Ricard Gomà, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles. Tots ells han fet un discurs a l'uníson: no a les retallades de CiU. D'aquesta manera, han criticat repetidament l'acció del govern de Mas, i han volgut traslladar a l'electorat la por que això també passarà a l'Ajuntament si guanya CiU. Segons els ecosocialistes, es tracta d'una campanya "preventiva", però que empra de tal manera el discurs contrari a les polítiques de la Generalitat, que s'ha esmentat més el nom d'Artur Mas que el del seu rival per aconseguir l'alcaldia, el candidat de CiU, Xavier Trias. A més, segons Gomà, "s'han canviat les senyeres que utilitzava el líder de CiU per tisores, i aquesta manera de fer política es traspassarà al consistori".

D'altra banda, el secretari general del partit, Joan Herrera, ha volgut recalcar el fet que no tenen por "a diferència d'altres". Segons Herrera, "el PSC tem la repercussió de les retallades del govern espanyol i Trias l'acció que està duent a terme l'executiva nacional". Herrera també ha reivindicat el projecte de ciutat que ICV ha consolidat durant tots aquests anys, però d'una forma molt menys insistent. En la mateixa línia, el candidat a l'alcaldia, Ricard Gomà, ha reivindicat el seu mandat a l'Ajuntament, però distanciant-se del seu soci, PSC, per temes com "la requalificació del Miniestadi, o l'ordenança de civisme". Gomà, ha reconegut que "seran unes eleccions difícils perquè la dreta se sent forta", i ha apel·lat a un discurs semblant al missatge que va emprar el PSOE per aconseguir el govern estatal: "si tu no hi vas ells tornen". L'eslògan de la campanya "Ningú et pot retallar les teves idees" és el leitmotiv de la campanya, i gairebé l'unic tema del seu discurs.

stats