Mas recorda a Garcia Albiol que el PP va convertir l'Estat en un "colador" d'immigrants

CiU demana el suport dels votats d'ICV-EUiA, PSC i PP per frenar els populars i impulsar un canvi a Badalona

Acn
2 min
Ferran Falcó i Artur Mas a Badalona / ACN

BadalonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat suport aquest dissabte al candidat nacionalista a l'alcaldia de Badalona, Ferran Falcó, i ha posat el focus en la immigració, un dels temes més destacats de la campanya badalonina arran del polèmic discurs del candidat popular, Xavier Garcia Albiol. Mas li ha recordat que va ser el PP qui, quan governava José Maria Aznar, va convertir l'Estat en "un colador on hi entrava tothom". El candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó ha reiterat que no pactarà amb el PP i ha demanat el suport als votants de totes les formacions polítiques. S'ha presentat com l'aglutinador del vot útil per garantir un "canvi positiu" i, alhora, barrar l'accés del PP a l'alcaldia. Mas ha comparat la política del PP a Badalona amb la d'un "piròman" que es presenta el primer per apagar un "incendi" que ell ha provocat. Entre el 2000 i el 2004, quan el PP governava a l'Estat amb majoria absoluta i sota el mandat de José Maria Aznar, ha recordat, "a Espanya va entrar-hi tothom, amb papers o sense".

Era l'època, ha dit Mas, en què "Aznar anava a la Casa Blanca, posava els peus sobre la taula i volia convertir Espanya en un dels països més importants del món. Necessitava gent i allò va ser un autèntic colador". El president de CiU i de la Generalitat ho ha explicat durant un míting a Badalona en el qual ha donat suport al candidat nacionalista, Ferran Falcó.

En aquest sentit, l'alcaldable de CiU ha reiterat per enèsima vegada que no pactarà amb el PP ni farà alcalde Garcia Albiol. "Que no comptin amb nosaltres pel viatge que volen emprendre", ha afirmat. Falcó vol fer "reflexionar" els votants del PP sobre el "mal" que ha fet a la ciutat la campanya mediàtica del seu candidat, Xavier Garcia Albiol. El líder nacionalista ha titllat Garcia Albiol de "killer" i ha criticat les seves promeses electorals: "No toca regalar llibres ni expulsar immigrants".

De fet, a Badalona, una de les ciutat on la incògnita sobre els resultats és major, CiU s'ha presentat com l'aglutinador del vot útil per garantir un "canvi positiu" i, alhora barrar l'accés del PP a l'alcaldia. El candidat nacionalista assegura que CiU és un partit que "té frontera amb gairebé totes les opcions polítiques" i ha demanat el suport dels votats d'ICV-EUiA, del PP i del PSC per "articular una majoria al voltant de CiU".

Durant la seva intervenció, Falcó ha aprofitat la presència del president, Artur Mas, per demanar-li que col·labori amb el pròxim govern de la Generalitat per reactivar l'economia de la ciutat, amb l'allargament de la concessió del Port o la construcció de la nova B-500 per connectar amb el Vallès.

stats