Noms mediàtics a les candidatures del 22-M

Actors com Montserrat Carulla i escriptors com Rosa Regàs formen part d'una llarga llista de personalitats populars presents a les paperetes electorals de les eleccions municipals

3 min

Les candidatures de les eleccions municipals del 22 de maig comptaran amb un bon nombre de noms mediàtics a les seves llistes. L'elenc d'actors, actrius i directors teatrals que figuren com a candidats és el més notori, com la veterana actriu Montserrat Carulla (La saga dels Rius, El cor de la ciutat, El vicari d'Olot, El orfanato), que figura en el penúltim lloc d'Unitat per Barcelona (ERC+DC+Rcat). La també actriu i directora teatral Elisa Creuhet (Pa Negre, Ventdelplà) i el cantant i actor Joan Crosas (que posa veu a Morgan Freeman i Patrick Stewart, intèrpret en sèries com Estació d'Enllaç, Vendelplà o Amar en tiempos Revueltos i premi Max de les arts escèniques el 2002 per la seva actuació a My Fair Lady) figuren en la candidatura local de Cabrerés i Progrés del seu municipi natal, l'Esquirol (Osona). El director teatral Frederic Roda (Filomena Marturano, M de Roig, Larra, El pobrecito hablador) és candidat a la llista d'ICV-EUiA a Granollers (Vallès Oriental), i l'actriu i directora teatral Teresa Gelpí (Les cartes) figura com a número 2 d'ICV-EUiA a la localitat de Malgrat de Mar (Maresme). L'actor Fernando Ortiz, que col·labora en el popular programa d'humor Crackòvia de TV3, és suplent a la llista d'ICV-EUiA de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Escriptors

Escriptors de prestigi també s'han animat enguany a presentar-se a les municipals, començant per Rosa Regàs (exdirectora de la Biblioteca Nacional, Premi Nadal el 1994 per la seva novel·la Blau i Premi Planeta el 2001 per La cançó de Dorotea), que va de número 5 en la candidatura del PSC a Barcelona, la mateixa llista en la qual figura la poeta Anna Maria Moix (germana de Terenci Moix), al penúltim lloc. L'escriptor i assagista Ramon Camats (doble guanyador del premi Josep Vallverdú) és el cap de llista d'ICV-EUiA a la ciutat de Lleida (Segrià).

Esportistes

L'altre gran col·lectiu de celebritats escampades per les candidatures és el d'esportistes professionals que passen a la política. És el cas de Miguel Tarín, que va ser el sostre del bàsquet espanyol en la dècada dels vuitanta amb els seus 217 centímetres, pivot internacional i jugador de Barça, TDK Manresa (Bages), Mallorca, Granada i Tenerife, entre d'altres equips, que és el cap de llista de l'ultradretà Plataforma per Catalunya a Barcelona. D'altra banda, l'atleta olímpic i campió del món de 50 km marxa Jesús Ángel García Bragado és el cap de llista del PP a Sant Adrià de Besós (Barcelonès), i l'exporter del Barça Albert Jorquera ocupa el dotzè lloc a la llista de CiU a la ciutat de Girona (Gironès).

Deixant de banda el ja conegut Joan Laporta, número 2 de la candidatura Unitat per Barcelona, també hi ha l'actual president de la Federació Catalana de Rugbi i exjugador durant 17 anys d'aquest rude esport, Ignasi Planas, que també ha estat jutge a Girona i va de número 4 de la mateixa candidatura de Barcelona.

El prestigiós arquitecte d'origen britànic David Mackay, que tanca la candidatura del PSC a Barcelona, l'experta arquitecta feminista argentina Zaida Muxí, penúltima de la llista d'ICV-EUiA a Barcelona, l'escultor Miguel Andrés Gascón, cap de llista d'ICV a Tàrrega (Urgell) o el doctor Moisés Broggi, últim d'Unitat a Barcelona, són altres personalitats que s'han sumat a les eleccions del 22-M.

El compositor Jesús Rodríguez Picó, menys famós que el seu germà meteoròleg televisiu Alfred, és candidat de la llista d'ICV-EUiA a Arenys de Mar (Maresme).

stats