El PSOE, en caiguda lliure a les enquestes de la premsa madrilenya

Les enquestes dels diaris 'El País', 'El Mundo', 'La Razón' i 'Abc' donen per fet que els socialistes perdran el feu de Castella-la Manxa i que les Balears tornaran a tenir un govern del PP. També es preveu descens del PSOE a Astúries i a Cantàbria.

Redacció
2 min

BarcelonaEl PSOE s'enfonsa a Castella-la Manxa, on el PP el desbancarà i a més a més guanyarà per majoria absoluta, amb un avantatge de 7 escons per a María Dolores de Cospedal. Són les dades que avança la portada del diari 'El País' sobre l'enquesta electoral que publica aquest diumenge. Elaborat per Metroscopia, el sondeig indica que, com preveuen totes les enquestes, CiU guanyarà a Barcelona en detriment del socialista Jordi Hereu. Al País Valencià, i malgrat el cas de corrupció Gürtel, Francisco Camps creix i obté cinc escons més que fa quatre anys. Els socialistes també perdrien l'alcaldia de Sevilla, que anirà a parar al PP, si es compleixen les previsions de l'enquesta.

La Razón també preveu en una enquesta un descens “sense frens” dels socialistes. Segons el sondeig, Castella-la Manxa passarà a tenir un govern del PP. A més, el PSOE baixaria fins al nivell dels populars a Extremadura, ja que empatarien a escons. L'enquesta, que elabora NC Report, prediu que a les Balears el PP trauria majoria absoluta. També preveu descens dels socialistes a Astúries, a Cantàbria i a l'Aragó.

Per la seva banda, Abc es fixa en Andalusia per parlar del cataclisme socialista. L'enquesta elaborada per Ikerfel preveu una victòria del PP a les vuit capitals de província andaluses. El sondeig també prediu que els populars mantindran la majoria al País Valencià i que Ruiz-Gallardón repetirà com a alcalde de Madrid.

L'enquesta del diari El Mundo també parla de la derrota dels socialistes a Castella-la Manxa. El sondeig, a més, prediu que el PSOE només podrà mantenir Extremadura si pacta amb IU, que perdrà el govern de les Balears i que baixarà a Astúries.

stats