política

Dur debat entre Hereu i Trias per la crisi i les retallades

El candidat de CiU ofereix "mà estesa" i evita descartar el PP com a hipotètic soci per governarA les 21.50 ha començatel debat entre els cinc candidats a l'alcaldia de Barcelona que jatenen representació en el consitori. Josep Cuní és l'encarregat demoderar-lo A les 21.50 ha començat el debat entre els cinc candidats a l'alcaldia de Barcelona que ja tenen representació en el consitori. Josep Cuní és l'encarregat de moderar-lo

Francina Bosch
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona i candidat del PSC a la reelecció, Jordi Hereu, ha denunciat avui les retallades "fonamentalistes neoliberals" del Govern d'Artur Mas, mentre que el candidat de CiU, Xavier Trias, ha acusat Hereu de creure's l'"amo de Barcelona", un debat emès per TV3 i BTV i moderat per Josep Cuní.

En un debat centrat principalment en la crisi, Hereu ha aprofitat per expressar la seva "por" que Xavier Trias i CiU prenguin el comandament de l'ajuntament, tenint en compte que del govern català vénen "aires de retallades molt fonamentalistes". A escasses hores que se celebri la manifestació contra les retallades socials a Barcelona, Hereu ha titllat de "neoliberals" les propostes de Trias i del candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, perquè promou la "col·laboració entre iniciativa privada i pública" en la prestació de serveis. El candidat d'ICV-EUiA ha cridat a participar en la manifestació de demà al matí contra les retallades i ha recordat que les entitats socials a les quals vol potenciar "seran demà al carrer" en la protesta contra les retallades de la Generalitat.

Un dels moments en els quals han saltat les espurnes entre els candidats ha estat quan, en parlar del model de ciutat, Trias i Fernández Díaz han rebutjat la Barcelona dels "grans esdeveniments" com el Fòrum de les Cultures de 2004. "Però si vostès no saben ni on era!", ha exclamat Hereu, que ha provocat la immediata resposta d'un Trias visiblement irritat: "Vostè es creu l'amo de Barcelona. Menysprea la gent", ha denunciat.

El paper d'oposició més dura l'ha representat Alberto Fernández Díaz, que ha arribat a dir que Barcelona és la capital del delicte, cosa que ha irritat Hereu i l'ha acusat d'"insultar" Barcelona. Per la seva banda, Jordi Portabella ha buscat una posició equidistant i ha pressionat Xavier Trias preguntant-li si descartava un pacte amb el PP. El candidat de CiU s'ha limitat a respondre que té la "mà estesa" a tothom.

stats