ELECCIONS 22-M

Puigdemont assumirà avui l'alcaldia de Girona amb l'objectiu d'impulsar l'"agenda adormida de la ciutat"

Vol impulsar el turisme, el comerç o la cultura. "Intentaré que Girona sigui la primera capital catalana que surti de la crisi", va assegurar fa uns dies

Redacció
2 min
Carles Puigdemont, que dissabte es convertirà en alcalde de Girona, serà un dels nous barons de CiU al territori després del 22-M.

GironaRelleu històric avui també a Girona. El convergent Carles Puigdemont recollirà la vara d'alcalde en el ple de constitució que començarà a la una de la tarda.

El candidat de CiU ha explicat que la seva “opció prioritària” és “governar en solitari amb acords puntuals”, tot i que ha volgut deixar clar que el seu ha de ser un govern fort, encara que no es basi en una coalició estable. Als comicis del 22-M, CiU va trencar 32 anys d'hegemonia socialista a Girona i va obtenir 10 regidors, mentre que el PSC va quedar-se amb 7. ERC queda fora del consistori i la CUP dóna la sorpresa amb 3 regidors. El PP, amb 3 regidors, i ICV, amb 2, completen l'arc representatiu de la ciutat. El TC ha rebutjat finalment l'últim recurs dels republicans per aconseguir un regidor.

Qui ha de convertir-se en el proper alcalde de Girona ha justificat l'ascens de CiU al consistori, per una banda, pel “desig de canvi” de la ciutadania i, per l'altra, per “l'esgotament d'una fórmula” de govern, que ha identificat amb el tripartit.

El PSC i la CUP han reclamat al futur alcalde que renunciï a l'escó de diputat perquè troben que la ciutat necessita una "dedicació exclusiva".

Puigdemont va defensar fa uns dies que és "compatible" ser alcalde de Girona i diputat al Parlament, i considera que ho és "especialment" en el cas d'una ciutat que "pateix un endarreriment estructural", ja que actualment és l'única capital catalana que no té estació de tren d'alta velocitat o una autovia gratuïta desdoblada.

En aquest sentit, el futur alcalde "celebra" que el Govern hagi situat com una prioritat que l'aeroport de Girona tingui "una bona connexió amb la xarxa d'alta velocitat", un aspecte que ell considera "imprescindible", i reclama per a aquesta infraestructura "una gestió més eficient" i una obertura cap a altres companyies per acabar amb el "monocultiu" de Ryanair.

Puigdemont s'ha compromès a "fer un estil de governar completament diferent, inèdit en la política gironina", i ha afegit: "Intentaré que Girona sigui la primera capital catalana que surti de la crisi". En la seva opinió cal "posar en marxa l'agenda adormida de la ciutat", especialment en àmbits com el turisme, el comerç o la cultura.

stats