POLÍTICA

Empat tècnic entre el PSC i el PP a Badalona

L'enquesta d''El Periódico' pronostica una pujada per al popular Garcia Albiol, però menys accentuada de la que havien previst altres sondejos. CiU tindrà la clau i podrà reeditar el pacte i fer alcalde el socialista Jordi Serra

Redacció
1 min

BarcelonaEmpat tècnic a Badalona entre el PSC i el PP, segons un sondeig d'El Periódico. CiU torna a tenir la clau de la governabilitat. L'enquesta pronostica una pujada per al líder popular Xavier Garcia Albiol, però menys impotant de la que preveuen altres enquestes encarregades pels mateixos partits que s'han conegut els últims mesos. L'alcalde socialista Joan Serra, que és el primer cop que es presenta als comicis, podria tornar a governar si revalida el pacte amb CiU. El PSC mantindria els 9 regidors o fins i tot podria sumar-ne un més, amb un 29% dels sufragis, un percentatge una mica superior al 28,7% que van aconseguir fa quatre anys.

Albiol, que ha centrat la seva oposició vinculant immigració i delinqüència, passaria de 7 regidors a 9 o 10 i del 21,8% dels vots al 28,4%. La majoria absoluta està fixada en 14 regidors.

CiU recularia en percentatge (del 16,4% al 15,7%) però conservaria els cinc regidors. En canvi, el tercer soci de govern, ERC, es quedaria fora el consistori, segons el sondeig, tot i haver-se presentat amb Reagrupament i la plataforma ciutadana Accent. El percentatge del 4,5% (el mínim és el 5%), els deixaria fora.

stats