POLÍTICA

Àngel Ros revalidaria la majoria absoluta a Lleida

El sondeig de 'La Vanguardia' li dóna entre 16 i 17 regidors davant els 6-7 de CiU. ERC i ICV es podrien quedar fora de la Paeria

Redacció
1 min

BarcelonaTot apunta que Àngel Ros revalidarà còmodament la seva victòria electoral a Lleida. Així ho pronostica el sondeig de Noxa per La VanguardiaLa Vanguardia. El PSC creixeria i obtindria un 48,7% dels vots, fins els 16-17 regidors (ara en té 15), la majoria absoluta. CiU conservaria el 20% dels vots però podria guanyar un setè regidor (dels 6 que té ara). El PP obtindria 4 regidors, amb el 13,9% dels vots, mentre que ERC podria perdre representació en no assolir el 5% dels vots. El sondeig també pronostica que ICV (amb 1 regidor ara mateix) es quedi amb només un 3,4% dels vots i, per tant, no obtingui el mínim per tenir representació a la Paeria.

Àngel Ros obté una valoració de 7 punts sobre 10. El candidat de CiU, Joan Ramon Zaballos, rep una puntuació de 5,4. Sorprenentment, només el coneix un 39% de la població, segons l'enquesta.

El candidat de Convergència i Unió a l'alcaldia de Lleida, Joan Ramon Zaballos, ha valorat la prospecció assegurant que la campanya electoral no s'acaba "fins que l'àrbitre xiula el final del partit" i assegura que seguiran treballant per millorar els resultats obtinguts en els darrers comicis, tal com pronostiquen aquest divendres les primeres enquestes. "Continuem amb l'entusiasme intacte i si treballem per créixer, aquestes enquestes quedaran per la història i en una anècdota", ha assegurat Zaballos. El candidat dels nacionalistes ha valorat també el primer cara a cara que ha mantingut amb l'actual alcalde, el socialista Àngel Ros, i ha afirmat que "no es tracta de fer una política de retrovisor sinó de futur".

stats