POLÍTICA

El PSC revalidaria la majoria absoluta a l'Hospitalet, segons 'El Periódico'

CiU guanyaria un regidor, el PP en conservarà cinc i Plataforma per Catalunya es quedaria a prop d'entrar amb un 4,5% dels vots

Redacció
1 min

BarcelonaUn sondeig electoral encarregat per El Periódico a GESOP atorga a l'actual alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, una còmoda majoria absoluta amb 15-16 regidors. Els socialistes ara en tenen 17. El desgast és mínim perquè el PSC mantindria un 47,1% dels vots a la segona ciutat de Catalunya.

El PP es mantindria com a segona força amb 5 regidors –els mateixos que ara– i un 16,5% dels vots. La candidata de CiU, Meritxell Borràs, obtindria 4 representants –un més– i un 13,9% dels suports. ICV trauria entre 2 i 3 regidors i un 9,2% dels vots. Segons el sondeig, els ecosocialistes podrien guanyar un tercer regidor a costa del PSC.

ERC i Ciutadans continuaran sense treure el 5% mínim per entrar al consistori. Plataforma per Catalunya obtindria un 4,5% dels suports i també es quedaria fora.

És la primera vegada que Marín es presenta de candidata a les municipals després de la renúncia de Celestino Corbacho com a alcalde el 2008 per assumir la cartera de Treball al govern de Zapatero.

stats