ELECCIONS 22-M

Mascarell atribueix la derrota del PSC a Barcelona a un projecte "fatigat amb poc relat sobre el futur de la ciutat"

El conseller de Cultura creu que la capital catalana necessitava un canvi

Acn
2 min
Ferran Mascarell ha tornat a la mateixa conselleria que va ocupar durant cinc mesos amb el govern de Pasqual Maragall, quan el 2006 va expulsar els consellers d'ERC.

BarcelonaEl conseller de Cultura i exregidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Mascarell, ha atribuït els mals resultats del PSC a la capital catalana a un "projecte fatigat amb poc relat sobre el futur de la ciutat".

En una entrevista a l'ACN, el que va ser regidor de cultura de l'Ajuntament entre 1996 i 2006 ha assegurat que Barcelona necessitava un canvi i ha apuntat que aquest canvi també hauria pogut arribar si el PSC hagués escoltat "les palpitacions de cada temps". Si no s'escolta, ha afegit Mascarell, "algú des de fora els ha de fer canviar".

Mascarell no creu que la derrota del PSC en aquestes eleccions municipals a nivell de Catalunya sigui principalment a causa del malestar per la crisi, tal com assegura la direcció del partit. Tot i així, el conseller de Cultura ha evitat estendre's en les causes de la situació del PSC i s'ha remès als articles que ha escrit en els últims mesos. "Caldria fer una conferència molt llarga per explicar el que penso de les raons de la crisi del PSC però ja ho he escrit en molts textos", ha recordat.

Pel que fa el paper dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona, des d'on ha treballat durant 10 anys com a regidor del PSC de Cultura, Mascarell ha qualificat el projecte encapçalat per Jordi Hereu de "fatigat amb poc relat sobre el futur de la ciutat". A més, s'ha mostrat convençut que Barcelona necessitava un canvi però també ha assenyalat que el canvi també hauria pogut arribar des del PSC. "Els partits polítics poden ser magnífics canviant si escolten les palpitacions de cada temps, i si no escolten, algú des de fora els ha de fer canviar", ha assegurat.

Sobre la nova situació en què CiU governa a les dues bandes de la plaça Sant Jaume, a la Generalitat i a l'Ajuntament, Mascarell creu que serà positiva per les relacions en l'àmbit cultural entre les dues administracions. "Les primeres converses, encara que siguin de tempteig, són bones, o sigui que tothom té ganes de millorar les relacions i tots tenim ganes que sigui un sumatori i no una permanent resta partidària", ha afegit.

stats