POLÍTICA

'El Periódico' pronostica una històrica victòria de CiU a Girona

Un sondeig de 'El Periódico' pronostica que Carles Puigdemont assoliria 9 regidors mentre Pia Bosch es quedaria en 8. CiU només podrà governar, però, o bé amb el suport d'ERC i ICV-EUiA -un 'tripartit a la basca' que ni els ecosocialistes ni els republicans descarten-, o bé amb el del PSC. La CUP entraria a l'Ajuntament amb 1 regidor.

Redacció
1 min

BarcelonaCiU guanyaria les eleccions municipals a Girona però haurà d'optar pels pactes per governar, segons el sondeig que publica El Periódico. Carles Puigdemont aconseguiria uns resultats històrics, amb un 30,8% dels vots i 9 regidors. CiU ara en té 6. Pia Bosch, en canvi, perdria dos regidors, i obtindria un 25% dels sufragis. El PSC governa la ciutat de Girona des de l'any 1979.

El PP passaria de 2 a 3 regidors mentre que ERC i ICV recularien. Els republicants perdrien la meitat dels representants: passarien de 4 a 2. Els ecosocialistes aconseguirien 2 edils; ara en tenen 3. L'altra novetat seria l'entrada al consistori de la CUP, després de superar pels pèls el 5%, que és el llindar mínim per entrar a l'ajuntament.

Amb aquesta composició, només un acord CiU, ERC i ICV sumarien majoria absoluta. De fetm, la fórmula del 'tripartit a la basca -CiU, ERC i ICV- és una de les possibilitats a les que no s'han tancat ni els republicans ni els ecosocialistes gironins. La majoria absoluta se situa als 13 regidors. En l'últim sondeig publicat per La Vanguardia, CiU i PSC empataven a 9 regidors a Girona.

stats