El mapa dels pactes més curiosos

El periodista Saül Gordillo els agrupa en un Google Maps al seu blog

Redacció
1 min

BarcelonaA dos dies per constituir els ajuntaments, els nous regidors van conformant els seus pactes per governar. Els resultats de les eleccions del 22 de maig fan que a molts municipis s'hi trobin acords entre partits que, a priori, són antagònics. Per això, el periodista Saül Gordillo, amb l'ajuda dels internautes, ha confeccionat el mapa de pactes municipals curiosos.

Per determinar el nivell de curiositat d'un pacte, Gordillo argumenta que serien aquelles “Llistes més votades desbancades de l'alcaldia, pactes considerats políticament anti-natura, acords explícits o implícits amb partits racistes i xenòfobs per aconseguir el govern, etc...”.

Els usuaris poden enviar els pactes que coneguin a través del blog de Saül Gordillo o bé utilitzant l'etiqueta #nousajuntaments a Twitter.

D'entre els pactes que es recullen hi ha, per exemple, l'associació entre ICV i Rcat amb PP a Cubelles, PSC+Rcat a Tremp, PSC i PP a Benavent de Segrià o a Horta de Sant Joan, l'acord entre PP i CiU a Gandesa, el quadripartit a Sitges entre CiU, PP, Sitges-GI i Nou Horitzó o el pacte d'ICV amb CiU a Sant Feliu de Llobregat.

stats