ELECCIONS 22-M

El socialista Àngel Ros ampliarà la majoria absoluta a Lleida

'El Periódico' identifica Lleida com el bastió del PSC i destaca que “Ros desafia el cicle convergent” i s'emportaria gairebé la meitat dels vots de la ciutat. CiU s'estancaria, ICV i ERC desapareixerien del consistori i la CUP aconseguiria un regidor. El diari 'Segre' també preveu una majoria absoluta de Ros però rebaixa les dades de la clara victòria que prediu 'El Periódico'

Redacció
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, és un dels candidats socialistes més ben situats de cara al 22-M.

BarcelonaL'enquesta del diari El Periódico sobre la intenció de vot a Lleida prediu que l'actual alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros, revalidarà la majoria absoluta a la Paeria i fins i tot l'ampliarà, ja que recollirà el 49,2% dels vots de la ciutat. El sondeig, elaborat per Gesop, preveu un ascens d'un o dos regidors per al PSC, que ara en té 15. “Ros desafia el cicle convergent”, interpreta el diari, que també destaca que el PP guanyaria el quart regidor i que CiU s'estancaria en els sis representants, mentre que ERC i ICV desapareixerien del consistori ja que perdrien tots els seus edils. Una novetat important seria l'entrada de la CUP, amb un regidor, a la Paeria.

Una altra enquesta, en aquest cas al diari local Segre, també pronostica una majoria absoluta de Ros, però situa el nombre de regidors que obtindria el socialista entre 12 i 14. Segons l'enquesta de Segre, elaborada per Infortècnica, CiU mantindria els sis regidors o en sumaria un i el PP en perdria un o fins i tot dos, i es mouria entre els dos i els tres edils. ERC i ICV que sobreviuen al consistori, segons aquest sondeig, tindrien tres o quatre regidors en el cas dels republicans i un o dos en el cas dels ecosocialistes.

stats