ELECCIONS 25-N
Política 12/11/2012

Mas promet que "plantarà carà" davant les "amenaces i provocacions" que arriben de Madrid

En un míting a Figueres, el candidat de CiU i aspirant a la reelecció assegura que "prefereix guanyar les coses a les urnes que als tribunals"

Oriol March
2 min

FigueresEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N i aspirant a la reelecció, Artur Mas, ha estat aquest vespre a Figueres, on ha promès que "plantarà cara" davant les "amenaces i provocacions" que arriben de Madrid en referència a la consulta d'autodeterminació. Es tracta d'un gir a la campanya de Mas, que fins ara havia intentat passar de puntetes per les crítiques que li arriben de les institucions espanyoles. "Una cosa és fer conyeta i l'altra és amenaçar", ha reiterat Mas, que ha demanat al govern espanyol que "no confronti les lleis amb la democràcia". "En democràcia, els ciutadans aspiren a canviar les lleis", ha insistit el candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha instat l'executiu del PP a "respectar la voluntat" que surti de les urnes el 25-N, que s'han convertit en un plebiscit sobre el dret a decidir. "Ens intenten introduir la por als sectors més vulnerables de la societat, i van a sac", ha denunciat el candidat sobre la campanya de la por sobre la divisió social i les pensions."Mentre anem junts, no hem de tenir por. Mentre hi hagi majories sòlides, tampoc hem de tenir por", ha volgut resumir.

El cap de files de CiU ha tornat a insistir que vol fer la consulta dins la llei i que prefereix "guanyar les coses a les urnes abans que fer-ho als tribunals".

El seu teloner ha estat Santi Vila, alcalde de Figueres i cap de llista de CiU a Girona, un lloc que va va ocupar el 2010. "Sóc un moderat que vol l'estat propi", s'ha presentat Vila, que ha assegurat que Adolfo Suárez, en una visita a Figueres, va assegurar que en temps de redacció de la Constitució calia "un nou marc legal per adequar la legalitat a la voluntat del poble". L'alcalde de la capital de l'Alt Empordà, reconegut membre del sector més socialdemòcrata de CiU, ha negat que els nacionalistes hagin aparcat la lluita contra la crisi i ha defensat l'estat propi com a via per la recuperació econòmica.

Vila s'ha reivindicat com a "progressista" i s'ha queixat del "maltractament" que rep Catalunya en matèria de polítiques socials i molt especialment en la llei de dependència. "Les properes eleccions les fem fem protegir el model de societat que hem construït", ha resumit el cap de llista de CiU per Girona.

El batlle de Figueres, davant la visita de Mariano Rajoy a Girona en campanya prevista per als propers dies, li ha reclamat al president espanyol que vingui menys en campanya i que ho faci més "per inaugurar trams de la Nacional-II", una de les reivindicacions clàssiques de l'Alt Empordà. Vila ha volgut recordar la "ment estreta" que té, a parer seu, el govern espanyol en matèria d'infraestructures, i ha posat com a exemple que la primera línia de ferrocarril que es va construir a Espanya va ser per "necessitats de la Corona" entre Madrid i Aranjuez. El candidat per Girona ha confiat que Mas conduirà Catalunya a l'estat "lliure".

A Vila l'ha precedit Elena Ribera, número 2 de CiU per Girona i representant més destacada d'Unió a la llista. En un discurs abrandat, ha reclamat la majoria absoluta fins a tres vegades i ha assegurat que els qui acusen Mas de Mesies pel cartell electoral "estan gelosos". Ha assegurat, referint-se a Espanya, que "no passaran" i que els catalans "han de mirar nord enllà".

stats