ELECCIONS 25-N
Política 19/11/2012

Mas crida a aconseguir la majoria absoluta: "El 25-N ningú es fixarà en els resultats d'ERC i d'ICV"

El candidat de CiU a les eleccions, en un míting a Girona, torna a cridar a aplegar el vot a l'entorn dels nacionalistes per "reforçar el dret a decidir"

Oriol March
2 min
El candidat de CiU, Artur Mas, durant el míting de CiU a Girona / ACNB

GironaEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, ha cridat aquest vespre en un míting a Girona a aglutinar el vot sobiranista a l'entorn dels nacionalistes. "Diumenge, dia dels comicis, ningú es fixarà en el resultat d'ERC o d'ICV", ha defensat Mas, que ha demanat de forma més directa –sense fer-ho del tot– la majoria absoluta per al seu partit. "A Escòcia la consulta s'ha pogut fer perquè el partit que la proposava va treure majoria àmplia, i al Quebec va passar el contrari", ha clamat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant un auditori ple (més de 700 persones s'han quedat fora del Palau de Congressos de Girona), Mas ha tornat a demanar explicacions sobre l'informe policial publicat pel diari 'El Mundo', que el vincula amb una trama corrupta. "A cada calúmnia, una querella", ha raonat el candidat.

Mas ha aixecat un memorial de greuges contra Espanya i ha tornat a apel·lar al vot prestat per donar un missatge molt clar a Espanya i a l'estranger.

Santi Vila esmenta la CUP per primer cop en la campanya nacionalista

Abans que Duran, el cap de llista per CiU a Lleida, Santi Vila, ha volgut destacar que "són les eleccions de la nostra vida", en un discurs revestit d'èpica encaminat a mobilitzar l'electorat en l'última setmana de campanya. "Contra el garbuix, un president", ha resumit Vila el debat que hi va haver ahir a la nit a TV3.

"És el moment de deixar el carnet a la butxaca", ha defensat l'alcalde de Figueres, que ha carregat contra la CUP de forma discreta. "Els trucarà Mariano Rajoy per agrair-los haver restat vots a CiU", s'ha imaginat. "És l'hora del vot prestat per demostrar que l'Onze de Setembre no va ser una foguerada", ha raonat el batlle figuerenc, que repeteix com a cap de llista de Girona i que ahir es va declarar "orfe de Constitució". "Som un poble en marxa que té projecte de futur".

Elena Ribera obre el Mar Roig

Elena Ribera ha estat la següent a prendre la paraula. La número dos de CiU per la demarcació ha assegurat que "Catalunya era independent fa molts anys, abans d'incloure's a la Corona d'Aragó", una institució que ha qualificat "d'autèntica federació". Ribera, procedent del Pirineu de Lleida però gironina d'adopció, ha tornat a cridar (com va fer fa una setmana des de Figueres) a aconseguir la majoria "més àmplia possible". "No ens creiem les enquestes", ha defensat Ribera, que només es "creu" els "sentiments" amb què "es lleva cada dia". "Amb l'ajuda de Déu s'obrirà el mar Roig", ha vaticinat la candidata d'Unió per Girona.

La benvinguda ha anat a càrrec de Carles Puigdemont, que ha promogut un minut de silenci per a Jordi Comas, president de la patronal gironina mort aquesta nit passada. Puigdemont, nítidament independentista, ha fet un discurs en què ha mesclat l'eix nacional amb l'eix social. "Espanya no ens ha reconegut mai", ha deplorat l'alcalde de Girona, que repetirà com a diputat aquesta legislatura.

Les cames del candidat

"Mai ningú havia vist aquest auditori tan ple", reconeixien des de l'equip electoral de CiU respecte a les 2.500 persones que han emplenat la Sala Simfònica del Palau de Congressos de Girona. Hi havia assistents al vestíbul del recinte, als quals Mas ha anat a saludar personalment: "Encara que alguns, amb males arts, hagin volgut trencar-me les cames, vosaltres sou les meves cames", els ha dit el candidat.

stats