ELECCIONS 25-N
Política 18/11/2012

Mas: "El meu successor ja no el podran destruir perquè no dependrà d'Espanya"

Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, assegura que el tripartit hauria de "demanar perdó" per ser el causant de les retallades i assegura que CiU "encara no té la majoria excepcional que el candidat reclama"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge al matí al míting central de la federació que no farà "cap pas enrere si el poble de Catalunya tampoc en fa cap". "Quin valor té la democràcia quan s'utilitzen les clavegueres de l'estat per silenciar el poble de Catalunya?", s'ha preguntat amb abrandament Mas en un míting que ha estat el més multitudinari de la campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El meu successor ja no el podran destruir perquè ja no dependrà de les institucions espanyoles", ha volgut resumir Mas en una intervenció intensa que ha acabat reclamant el vot "per no fer que l'exèrcit que ha de liderar el procés estigui desarmat davant la batalla".

"Fins i tot val inventar-se proves falses", ha considerat el candidat sobre les informacions aparegudes al diari 'El Mundo' que el vinculen amb l'entorn d'una trama corrupta.

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha adoptat aquest matí al míting central de CiU el paper habitual de to dur contra l'oposició. "Si els altres partits fossin demòcrates de debò, es creurien més la paraula del president de la Generalitat que un esborrany policial publicat per un mitjà de comunicació", ha lamentat Duran, que ha assegurat que va sentir "tristesa" per les informacions aparegudes a 'El Mundo' sobre corrupció a l'entorn de Mas i de Jordi Pujol. Una "tristesa" que ha instat a convertir en "il·lusió".

Sense majoria excepcional

Duran ha assegurat que CiU encara no disposa de la "majoria excepcional" que reclama Mas en cada míting, ja que totes les enquestes demostren un estancament dels nacionalistes de cara al 25-N. "Som davant una setmana transcendental", ha raonat el líder d'Unió en referència a la gran bossa d'indecisos que hi ha.

Les crítiques de Duran han estat especialment severes amb el tripartit, a qui ha reclamat que demani "perdó" pels set anys "nefastos" de govern de coalició d'esquerres. "Hi ha molt desmemoriat", ha deplorat el secretari general de CiU.

El ministeri d'Exteriors

En la seva entrada al faristol, Duran ha hagut de sentir crits a favor de la independència i, en una reacció irònica, ha demanat a Mas que el faci ministre d'Exteriors.

L'acte l'ha obert Xavier Trias, alcalde de Barcelona, que ha denunciat les "calúmnies" espanyoles i ha tornat a proclamar que Barcelona s'ha de convertir en una capital d'estat.

stats