ELECCIONS 25-N
Política 03/10/2012

La CUP planta ERC en la reunió per explorar una coalició sobiranista

La formació d'esquerra independentista defensa que té un projecte propi i deixa entreveure que no participarà en candidatures àmplies

Ara
1 min
La CUP va aprovar al març per un sol vot presentar-se a les eleccions "tan aviat com sigui possible".

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha respost aquest dimecres a la tarda que no assistirà a la reunió que ERC ha convocat amb totes les formacions independentistes per explorar la possibilitat de tancar una coalició electoral. La CUP agraeix la invitació dels republicans però "declina assistir a la trobada per respecte al debat intern en el si de la militància de l'organització de l'esquerra independentista", que està debatent en assemblees territorials si presentar-se als comicis del 25 de novembre, una decisió que prendran formalment el 13 d'octubre en una assemblea extraordinària –dos dies després que es tanqui el període per registrar coalicions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la CUP difícilment participarà en alguna coalició amb els partits ja existents. EUiA, de fet, també l'havia convidada a unir-se a la seva coalició amb ICV per articular una Siriza catalana. Tot i això, la CUP defensa que té un perfil propi que aposta per la transformació social: "La CUP entén que té un projecte propi i irrenunciable de transformació social, des dels valors de l'esquerra, per al conjunt dels Països Catalans en favor dels seus sectors populars i que es correspon a noves formes de fer, d'entendre i de practicar la política, allunyades de la professionalització i dels interessos polítics i econòmics d'un pocs".

stats