CAP AL 25-N
Política 25/10/2012

Herrera xifra el seu patrimoni en 30.000 euros i una hipoteca de gairebé 58.000

El candidat d'ICV-EUiA ha fet públic el seu patrimoni en un exercici de "transparència". Alerta que una majoria absoluta de CiU empobriria la democràcia a Catalunya

Efe
2 min
Herrera, durant una roda de premsa aquest dijous

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a la Generalitat, Joan Herrera, ha xifrat avui el seu patrimoni en 29.389 euros i un deute hipotecari de 57.986 euros, en un acte en què ha assegurat que el que està en joc el 25-N no és només el país, sinó també una Catalunya "transparent" i "lliure de corrupció". En roda de premsa, el candidat ecosocialista ha fet públic el seu patrimoni en un exercici de "transparència", acció que també va dur a terme durant les últimes eleccions autonòmiques, el 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, Herrera té un deute hipotecari de 57.986 euros (enfront dels 76.817 que devia fa dos anys) i un patrimoni de 29.389 euros, repartit en un compte d'estalvi i un compte corrent (689 euros i 1.700 euros, respectivament), així com en dos dipòsits fixos compartits amb un familiar per un import total de 27.000 euros.

Segons la informació facilitada pel mateix Herrera, el 2010 els seus estalvis corrents ascendien a 7.014 euros i els dipòsits a 32.000 euros en conjunt. Així mateix, el líder d'ICV disposa en l'actualitat d'un cotxe Renault Scénic, amb un valor de mercat de 6.900 euros, i dues bicicletes que ronden cadascuna d'elles els 400 euros.

"Democràcia clientelista" de CiU

El també secretari general d'ICV ha advocat per una llei de registre dels grups de pressió que albiri els "interessos partidistes" i d'accés públic a la informació, per garantir la transparència i evitar casos de corrupció que han esquitxat Catalunya, com el del Palau de la Música o la trama de les ITV. "Si CiU té majoria sòlida, no aprofundirem en la democràcia, l'empobrirem amb una democràcia més clientelista", ha alertat Herrera, motiu pel qual ha cridat a "no tolerar" el que, segons ell, serà la proposta del candidat de CiU, Artur Mas: "País, retallades, pitjor qualitat democràtica i no donar explicacions en els casos de corrupció". En aquesta línia, Herrera ha avançat que ICV-EUiA farà una campanya "molt austera", amb una reducció pressupostària d'entre el 55 i el 60% respecte a les autonòmiques del 2010: "Segurament la nostra campanya costarà menys que el míting central de CiU", ha postil·lat.

stats