POLÍTICA
Política 22/11/2012

Homenatge a Franco en un edifici públic del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme

Turespaña ha llogat a la Fundación Francisco Franco el Palacio de Congresos y Exposiciones de Madrid per commemorar el 120è aniversari del naixement del dictador. IU, que hi veu la mà d'Esperanza Aguirre al darrere, ja ha demanat la prohibició de l'acte

Ara
1 min
El cartell de l'homenatge franquista

Barcelona"120 años después. Francisco Franco ¡Presente!". Amb aquest lema, ben explícit, la Fundación Francisco Franco –legal a l'estat espanyol– té previst commemorar el diumenge 2 de setembre el 120è aniversari del naixement del dictador. I ho farà al Palacio de Congresos y Exposiciones de Madrid, un edifici de titularitat pública, propietat de Turespaña, organisme públic adscrit al ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, al qual s'ha reincorporat Esperanza Aguirre (PP de Madrid) després de dimitir com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Izquierda Unida ja ha posat el crit al cel, i ha reclamat al govern espanyol que prohibeixi sense demora un esdeveniment que, en si mateix, ja esdevé un acte d'apologia del franquisme, una de les dictadures més sagnants del segle XX. El coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha registrat aquest dijous al matí una iniciativa parlamentària sobre aquest afer. Exigeixen que es prohibeixi l'acte, que consideren un "atemptat contra la llei de Memòria Històrica i contra la memòria democràtica d'Espanya".

IU ho vincula amb Aguirre

Fonts d'IU consultades per Efe han vinculat aquest homenatge al dictador amb l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que va reincorporar-se a Turespaña després de dimitir del càrrec.

Lara vol que el govern espanyol respongui si "considera que aquest acte contravé l'actual llei de la Memòria Històrica" per honorar la figura del dictador Franco. Es dóna el cas, segons Cayo Lara, que "mentrestant el govern ha deixat a zero la partida destinada a la llei de la Memòria Històrica en els pressupostos generals de l'Estat per al 2013 després que ja s'hagués reduït prop del 60% en els del 2012".

stats