Duran: "No hi ha hagut ni hi haurà una estratègia de futur conjunta entre CiU i PNB"

El cap de files dels nacionalistes a Madrid considera que "com més alt és el menyspreu espanyol cap a les nacionalitats històriques, més reafirmació tenen els partits nacionalistes"

Oriol March
1 min
Duran i Lleida a Mataró. MANOLO GARCÍA

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, ha assegurat aquest matí, després de la reunió de la permanent dels democristians, que CiU i PNB "ni han tingut ni tenen una estratègia conjunta de futur". "PSOE i PP van intentar desgastar Iñigo Urkullu amb aquest argument, però no hi ha res d'això: Euskadi i Catalunya tenen realitats diferents, com per exemple el concert econòmic", ha raonat Duran.

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir amb el futur lehendakari basc a Palau fa unes setmanes, però Duran ha negat que existeixi una estratègia conjunta. Urkullu, en una entrevista a l'ARA, sí que va apuntar aquesta possibilitat.

El cap de files de CiU a Madrid ha considerat que les eleccions d'ahir diumenge posen de manifest que "com més alt és el menyspreu espanyol cap a les nacionalitats històriques, més reafirmació tenen els partits nacionalistes".

stats