150 intel·lectuals donen el seu “vot prestat” a Mas

Mascarell promou el grup de suport al candidat de CiU amb el manifest 'Per l'estat propi, la cohesió i el progrés social'

Ara
2 min

BarcelonaEl president Artur Mas ha rebut aquest dijous al Macba el manifest 'Per l'estat propi, la cohesió i el progrés social', promogut pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i en suport personal al president de la Generalitat i la seva aposta per una Catalunya independent. El document, d'inspiració socialdemòcrata, el firmen prop de 150 personalitats de diferents sensibilitats i trajectòries polítiques que creuen que ara “s'ha de triar”.

La seva tria consisteix a donar el seu vot a Mas com un “préstec”. “Sóc conscient que el vostre suport i el vostre vot són prestats, un vot i un suport que no tenen per què ser permanents”, ha dit Mas en l'acte, en presència de molts dels firmants. Pel president, “aquest moment excepcional demana gestos excepcionals i és, a més, un moment que no es pot eternitzar, un procés que s'ha de fer en els pròxims quatre anys”.

Entre els firmants hi ha l'ecòleg Ramon Folch, el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, el dissenyador Lluís Juste de Nin, politòlegs com Ferran Requejo i Eduard Vallory, els filòsofs Xavier Rubert de Ventós i Fèlix Martí, l'advocada Magda Oranich, els actors Lloll Bertran i Carles Canut, el compositor Xavier Benguerel, les economistes Núria Bosch i Clara Ponsatí, la promotora Betona Comín, el traficant d'idees Vicenç Altaió, el gerent de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Delort, el promotor musical Jordi Tardà, l'editor Quim Torra, periodistes com Patrícia Gabancho, Francesc-Marc Álvaro, Agustí Pons, Pere Martí, Miquel Jiménez i Mar Jiménez, el músic Gerard Claret, la coreògrafa Maria Rovira, historiadors com Jordi Casassas, Jaume Sobrequés, Jordi Maluquer de Motes, Agustí Colomines, Josep M. Solé Sabaté i Stefano M. Cingolani, el jove emprenedor i director general d'eyeOS, Pau Garcia-Milà, el notari Lluís Jou, la lingüista Mary Ann Newman, el pintor Josep Pla-Narbona, la filòloga Laura Borràs, el naturalista Martí Boada, el president de la Fundació Candel, Pere Baltà, la il·lustradora Roser Capdevila, escriptors com Àlex Susanna, Vicenç Villatoro, Xavier Bru de Sala, David Castillo i Oriol Pi de Cabanyes, l'experta en immigració Salwa El Gharbi, el sociòleg i exsenador pel PSC Josep Mòdol, l'exdirector de Ciutadans pel Canvi Gabriel Fernández, el físic Josep Enric Llebot o el gestor cultural Ferran Madico, entre d'altres.

stats