Artur Mas, a un pas de la majoria absoluta, segons l'enquesta de RAC1

CiU obtindria 67 escons, el PSC s'esfondra (perd 7 diputats), PP i Ciutadans aguanten i ERC i ICV pugen. Solidaritat queda fora. Un 82% dels enquestats són partidaris del referèndum

Ara
1 min

BarcelonaCiU es quedaria a un pas de la majoria absoluta si avui es fessin les eleccions del 25-N, segons l'enquesta que l'empresa Feedback ha fet per a RAC1. Artur Mas obtindria 67 escons (ara en té 62) i es queda a un sol diputat de la majoria absoluta. El PSC perdria 7 diputats, i passaria de 28 a 21. El PP en perdria 1: en trauria 17 davant els 18 actuals, però es mantindria com la tercera força. ERC recuperaria terreny fins als 14 diputats (ara en té 10). ICV passaria de 10 a 12 i Ciutadans, de 3 a 4. Solidaritat perdria els 4 escons actuals i es quedaria fora del Parlament.

Una gran majoria dels enquestats (un 81,8%) és partidària de celebrar un referèndum d'autodeterminació. La majoria dels votants del PSC i Ciutadans també són estan a favor de la consulta. Un 70% vol el referèndum encara que Madrid s'hi oposi.

El sondeig també constata que la majoria d'enquestats (16,3%) prefereix un pacte CiU-ERC, en cas que Artur Mas no tingui majoria absoluta per governar. Un 16% prefereix una sociovergència CiU-PSC.

stats