Especials 20/08/2012

Un congressista assegura que les víctimes de violacions “legítimes” no solen quedar embarassades

Mitt Roomney es va afanyar a condemnar les declaracions del que és candidat republicà al Senat

Ara
1 min
El congressista Todd Akin en una fotografía d'arxiu. Reuters

BarcelonaTodd Akin, congressista republicà per l'estat de Missouri, va defensar, durant una entrevista per a una televisió local, la seva posició contrària a l'avortament en casos de violació dient que “si es tracta d'una violació legítima, el cos de la dona té mecanismes per tancar-se del tot i evitar l'embaràs”. Les declaracions, diumenge passat, del que és candidat a un escó al Senat van iniciar una gran polèmica que va obligar el candidat republicà a les presidencials, Mitt Romney, a distanciar-se del seu company de partit. Un comunicat de la campanya de Romney deia diumenge a la nit que les declaracions del congressista són “insultants, inexcusables i francament equivocades”. Posteriorment, el candidat afegia en una entrevista a la revista 'National Journal' que “com milions de nord-americans, considero que les paraules són ofensives'.

Akin, que fins a aquest cap de setmana liderava les enquestes amb 11 punts d'avantatge, va afegir també que “hi ha d'haver un càstig per a les violacions, però el penalitzat ha de ser el violador, no el nadó”.

El congressista es va disculpar unes hores més tard en un comunicat, però això no va fer afluixar les crítiques. La seva rival a les eleccions al Senat, la demòcrata Claire McCaskill, va mantenir els atacs: “Va més enllà de la meva comprensió que algú pugui ser tan ignorant sobre el trauma emocional i físic que suposa una violació”, va dir McCaskill.

La campanya demòcrata veu en les declaracions d'Akin un flac per atacar tant Romney com el seu candidat a la vicepresidència, Paul Ryan, que procuren evitar el debat sobre l'avortament, que podria perjudicar-los.

stats