El 'running', la clau d'un estil de vida saludable

Entre altres beneficis, redueix el risc de patir malalties coronàries, disminueix l’ansietat i ajuda a millorar el rendiment

2 min
Els controls mèdics son imprescindibles si fem una activitat esportiva

Una de les modalitats esportives que més s’ha popularitzat durant els últims anys és el 'running'. Amb aquest anglicisme es coneix l’activitat de córrer, que té múltiples avantatges. Diversos estudis han demostrat que un estil de vida actiu ens allunya de patir certes malalties com l’obesitat, la diabetis, la hiper­tensió arterial, els problemes cardiovasculars i respiratoris, l’augment de colesterol a la sang, l’osteoporosi o l’artrosi.

Evitar-les pot estar a les nostres mans. La millor manera de començar és optar per hàbits més saludables i fer exercici físic regularment, i el 'running' és un bon aliat.

Els beneficis del 'running': una activitat per a tots els públics

Es tracta d’una de les activitats d’intensitat moderada més recomanades. Es pot practicar a qualsevol edat i adaptar-lo al nivell de preparació física de cadascú. A més, no ocasiona pràcticament cap despesa econòmica i es pot dur a terme en qualsevol espai.

L’Institut Català de Trau­matologia i Medicina de l’Esport de l’Hospital Universitari Dexeus, que celebra 25 anys d’excel·lèn­cia, assenyala els seus múltiples beneficis. A més de la sensació de benestar després de sortir a córrer, el 'running' contribueix a reduir les possibilitats de patir malalties coronàries i altres problemes crònics. També millora l’humor, la qualitat del son i el trànsit intestinal. Amb el temps, augmenta el nostre to muscular i ens ajuda a rendir més en la nostra tasca diària.

Això sí, no podem passar de zero a cent en un dia. El més adequat és anar incrementant progressivament el temps dedicat a córrer.

La importància d’acti­var el cos cada dia

Les dades del departament de Salut de la Generalitat són reveladores: al voltant d’un 40% de la població més gran de 14 anys és sedentària o mínimament activa. 30 minuts d’activitat física moderada 5 dies a la setmana és el que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Però el que és realment important és buscar fórmules quotidianes de mantenir el cos en forma. Per exemple, és recomanable fer entre 8.000 i 10.000 passes diàries, utilitzar les escales en comptes de l’ascensor o desplaçar-nos a peu o en bicicleta, si és possible.

Per a mes informació: quironsalud.es/dexeus-barcelona

stats