CONFERÈNCIA DE PAU
Especials 18/10/2011

El govern espanyol titlla de "decepcionant" la declaració de la Conferència de Pau

El ministre de presidència espanyol, Ramon Jáuregui, diu que només és "un paper més". L'expresident Jordi Pujol elogia la iniciativa

Agències
2 min

BarcelonaEl ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha assegurat que el govern espanyol considera el document final de la conferència de pau "un paper més" i, tot i que ha reconegut que en el text hi ha un pronunciament rotund perquè ETA deixi definitivament les armes, creu que això és l'única cosa important i que tota la resta és "relativament decebedora".

El ministre ha afegit que la conferència podria formar part "d'un guió" o "d'una litúrgia" amb la qual la banda terrorista estaria justificant la seva fi. Jáuregui ha volgut recalcar que no s'ha pagat "cap preu polític" per això. "Probablement estem tocant la pau amb la punta dels dits", ha sentenciat, i ha deixat clar que és la societat i la democràcia qui ha "contribuït a aquesta victòria".

Pujol elogia la conferència

També l'expresident Jordi Pujol ha valorat avui les conclusions de la conferència de pau. Pujol ha elogiat la iniciativa perquè "tot el que vulgui acabar amb ETA és bo". L'expresident ha comparat l'organització terrorista com "la flama d'una vela que s'està apagant" i ha advertit que "el mèrit és de tothom" perquè "tothom ha lluitat".

Duran creu que l'Estat no ha de negociar amb ETA

Tot i això, el candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir que és ETA qui ha de "moure fitxa" ara entregant les armes, i no el govern espanyol o el francès, que ha d'esperar un gest per part de la banda terrorista. "L'Estat mai ha de negociar amb terroristes. Una cosa és que les forces polítiques ho facin, però qui ha de moure fitxa és ETA", va dir.

González Pons creu que és "fer el caldo gros a Batasuna i als seus amics"

Les víctimes basques alerten d'una hipotètica "impunitat de la barbàrie"

El sindicat professional de policia creu que pot retardar "la derrota d'ETA"

El president de Cantàbria creu que la conferència és una "patotxada"

stats