Waterpolo femení
Especials 09/08/2012

La selecció espanyola de waterpolo femení perd clarament la final contra els Estats Units (8-5)

Les noies de Miki Oca s'han ofuscat en atac i han estat gairebé 15 minuts sense marcar cap gol, i les nord-americanes han imposat la seva veterania

Albert Solé
Marta Pascual (a la dreta) i Roser Tarragó lluiten amb la nord-americana Petri Heather durant la final de waterpolo

BarcelonaLa selecció espanyola de waterpolo femení s'ha hagut de conformar amb la medalla de plata després de perdre clarament amb els Estats Units. Tot i fer un gran últim període, les noies de Miki Oca han perdut la final olímpica per culpa d'un segon i un tercer quart molt dolents, especialment en atac –quasi 15 minuts sense marcar.

El primer parcial ha sigut molt igualat, amb Espanya defensant molt bé, i a més marcant d'hora (Pareja) i dominant el marcador. En l'últim minut, però, Steffens (ha acabat el partit amb 5 gols) ha empatat.

El segon quart ha sigut el més desastrós de tots. Malgrat que Jennifer Pareja ha tornat a marcar tot just començar amb un llançament llunyà, les nord-americanes han començat a augmentar la seva pressió defensiva. Les noies de Miki Oca han quedat cegues en atac, i han deixat de defensar amb la mateixa intensitat. El resultat ha sigut un parcial de 4-0 dels EUA letal. Definitiu.

A l'inici del tercer quart, el que podia ser el de la remuntada, ha començat de la pitjor manera, amb un altre gol de Steffens, aquest de penal, que ha deixat la final impossible amb un 6-2. Espanya ha començat a ofuscar-se, i només veia braços de nord-americanes aixecats que tapaven tots els forats. El 7-2 de Villa amb una fuetada des de 5 metres ha sigut l'estocada definitiva. El temps mort demanat per Oca només ha servit per aturar la sagnia.

En l'últim quart, amb tot perdut, Jennifer Pareja ha començat fallant un penal, i en la jugada següent Steffens feia el vuitè per als EUA. Però la selecció espanyola que ha sigut la sensació dels Jocs ha tret l'orgull per no acabar un magnífic campionat amb una golejada. Un altre gol de la capitana Jennifer Pareja, i dos més d'Anni Espar, que encara no havia marcat. La filla de Xesco Espar ha acabat els Jocs amb 15 gols, sent la màxima golejadora de l'equip espanyol, tot i tenir només 19 anys.

La selecció femenina dels Estats Units guanya així el seu primer or olímpic després de perdre les finals d'Atenes i Pequín.

Austràlia ha guanyat la medalla de bronze després de vèncer Hongria per 13-11 després d'una pròrroga.