Especials 22/10/2011

L'esquerra abertzale farà un gest cap a les víctimes d'ETA

L'Estat no preveu fer cap canvi en política penitenciària fins que hi hagi aquest reconeixement

Ara
1 min
Robert Manrique, expresident de l'ACVOT, davant del monument a les víctimes d'Hipercor / JORDI PIZARRO

BarcelonaL'esquerra abertzale en conjunt, alguna de les seves marques, o la mateixa ETA, farà un reconeixement públic del dolor causat a les víctimes del terrorisme, segons ha pogut confirmar l'ARA amb diferents fonts d'aquest sector. Un reportatge del periodista expert en el conflicte basc Antoni Batista, explica en l'edició d'aquest dissabte que fins i tot hi ha un compromís explícit en aquest sentit. I l'Estat en tindria coneixement.

El que es prepara seria un gest específic per a les víctimes del terrorisme, diferent de les manifestacions fetes fins ara, que tendien a equiparar les víctimes d'un i altre cantó, inclosos dels morts del GAL, els presos i els torturats per les forces de seguretat.

Els termes d'aquest posicionament han estat debatuts entre persones significatives dels poders de l'Estat i de l'esquerra abertzale.

Entrevista a Robert Manrique

També hi trobareu una entrevista a Robert Manrique, víctima de l'atemptat d'Hipercor i expresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT). "Espero que Troitiño, Caride i Ernaga em demanin perdó", diu en referència als tres membres d'ETA condemnats per la participació directa en l'atemptat.

Podeu llegir el reportatge i l'entrevista a l'ARA PREMIUM.

stats