Música
Especials 04/07/2011

Una estàtua en honor a Chuck Berry aixeca les ires dels veïns de Saint Louis

El mític rocker va ingressar a la presó l'any 1962 per proxeneta

Ricard Martín
2 min
L'estàtua de Chuck Berry

BarcelonaChuck Berry, llegendari compositor, cantant i guitarrista, ha rebut reconeixement de tota la indústria musical: va entrar al Rock and Roll Hall of Fame l'any 1986 i Dylan, Beatles i Stones entre d'altres el consideren una influència bàsica per a les seves carreres.

I als seus 84 anys li retran un nou homenatge: el proper 29 de juliol, l'Ajuntament de la seva ciutat natal, Saint Louis (Missouri), instal·larà una estàtua de bronze de mes de dos metres al costat del famós restaurant musical Blueberry Hill. L'escultura, una imatge del jove Berry tocant la guitarra, estarà en una plaça amb les parets decorades amb notes del seu gran èxit de 1957, Johnny B. Goode, i lletres de les seves cançons es gravaran a la vorera.

De totes maneres, no tot és entusiasme entre els veïns de Saint Louis per aquest homenatge. L'antiga regidora de l'Ajuntament, Elsie Glickert, és la líder d'una associació que vol aturar aquests honors. En un ple de l'Ajuntament, va demanar que s'avortés el projecte d'estàtua per l'historial poc clar del músic amb la llei. L'any 1962 va ingressar dos anys a la presó, per haver transportat una noia de 14 anys amb l'objectiu de prostituir-la. I recordem que l'any 1990, un grup de dones el va demandar per haver instal·lat una càmera de vídeo al lavabo de dones del seu restaurant de Wentzville, Missouri.

“Aquest home és un criminal i no pas un amic de les dones”, ha declarat Glickert. “I és un mal ús dels diners del contribuent retre-li honors públics”, ha afegit. Sigui com sigui, segons l'Ajuntament pesarà més la contribució de Berry per “canviar les relacions entre raça i cultura arreu del món”, que no pas les seves ofenses sexuals punibles per la llei al gènere femení. El mateix Berry presidirà la inauguració del monument el dia 29 de juliol.

stats